Fantasztikus hétvégi mozik

Három filmet ajánlunk, mindegyik a maga nemében a fantáziavilágba teleportál minket.

Ha már hétvége van, és ha már a nyár is cserben hagy minket, akkor mi is hagyjuk itt a hétköznapokat. Ki akarja hétvégi mozizás címén ugyanazt látni, mint amit nap mint nap? Három filmet ajánlunk, mindegyik a maga nemében a fantáziavilágba teleportál minket. A Star Trek a Föld bolygón kívüli univerzumba, a Tigris és sárkány a múlt mesevilágába, a Különvélemény pedig az őrült jövőbe. Oké, akkor tessenek megmarkolni a fotelkarfát, meg a fröccsös poharat, mert felszállunk.

Péntek estére kiváló választás a 2009-ben forgatott Star Trek film. Nemcsak azért, mert rendkívül szórakoztató, de azért is, mert a téridőugrásokba és időhurkokba való belegabalyodás mellett is befogadható, követhető még az öt munkanap által legyalult agy számára is. Izgalom, látványos űrcsaták, és különös lények is lesznek bőven, meg szexi hegyes fülű Spock kapitány. Zoe Saldanáról nem is beszélve.

Szombat estére egy olyan "karate-filmet" ajánlunk, ami azoknak is tetszeni fog, akik amúgy nem rajonganak a műfajért, és utoljára szemcsés minőségű VHS videókon láttak embereket sikoltozva egymást fejberugdosni. Ang Lee mozija, a Tigris és sárkány valami egészen más, mint Bruce Lee és Jackie Chan. Ez inkább a középkori kínai világba repít vissza bennünket, sok-sok realisztikus történelmi elemmel, ugyanakkor rengeteg mesei vonással. A nagy "karate" párbajok persze nem maradhattak ki, de elfért azért mellette a szerelem, árulás és egyéb drámai események. Szóval olyanoknak is bátran ajánljuk, akik nem lelkesednek a verekedésekért.

Vasárnap este pedig Philip K. Dick LSD buborékos elméjében tehetünk utazás Spielberg segítségével. Azért emlegetem K. Dicket, mert ő az alapsztori szerzője, és az egész történetszövés, a kiindulóötlet és a futurisztikus világ megformálása nagyon jellemző rá, így az ember tényleg úgy érzi, mintha az ő agyába is nyernénk bepillantást. Na, de nem ezért kell megnézni a Különvéleményt, hanem azért mert a film atmoszférája erős, a történet egy pillanatig sem ül le, és amikor már azt hinnénk, hogy vége a sztorinak, hopp, még jön egy hajtűkanyar. És hát persze Tom Cruise a főszereplő. Nem túl nyomasztó film, de azért a megnézése után lehet, hogy örülni fogunk a hétfő reggelnek, és a mi kis megszokott szürke hétköznapjainknak.

Péntek: Star TrekTV2, 21:25

Szombat: Tigris és sárkány Filmcafe, 20:05

Vasárnap: KülönvéleményTV2, 21:55