Február első hétvégéje is tartogat izgalmas programokat

Dokumentumfilm fesztivál a Cinema City Arénában, valamint forraltbor fesztivál Újbudán. És van még tovább is.

5. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál – Cinema City Aréna, január 28. - február 3.


2019. január 28. és február 3. között 5. alkalommal rendezik meg a jubileumi BIDF-et, a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, évről évre fesztiváldíjas, egyedi, különleges, Magyarországon először vetített, többségében egyszer látható, későbbi filmforgalmazásra nem kerülő alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok,
problémák, társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

Újbudai Forraltbor- és Pálinkafesztivál - Kőrösy József sétány, január 31. - február 3.


A rendezvényen csak kiváló borászatok adalékmentes minőségi boraiból kóstolhatjuk a téli időszak kedvenc italát a FORRALT BORT! Fedezd fel az élményt, amikor a forralt bor kiváló magyar borból, friss gyümölcsökből, valódi fűszerekből, mérsékelt cukortartalommal készül!

Fact Fesztivál - Színház- és Filmművészeti Egyetem, január 31. - február 3.


A 2019-es fesztiválra meghívást kaptak a prágai, a belgrádi, a giesseni, a verscio-i (Svájc) és a kaposvári színművészeti egyetem produkciói, a házigazda Színház- és Filmművészeti Egyetem három előadással képviselteti magát. Tovább gazdagodik a filmes kínálat a fesztiválon, a dokumentum- és kisjátékfilm vetítés mellett a televíziós műsorkészítők munkáit külön program keretében mutatják be. Közös kiállításon láthatóak az SZFE, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar növendékeinek alkotásai.

Algiers (US) - lemezbemutató koncert – Dürer Kert, február 2. 19.30h


Az Algiers olyan eszement, táncos, groove-os őrületet hoz a koncertjein, hogy receptre írnánk fel minden frusztrált embernek. Az atlantai zenekar – köztük a Bloc Partyból ismert Matt Tong – gospel és blues gyökerű punk ritmusaival, a zenészek átszellemült játékával beisszák magukat az agyakba és táncra késztetik a lábakat. Az Algiers tavaly jelentette meg a kritikusok által sokat dicsért The Underside of Power c. lemezét, ám mindez szinte semmi az élő produkció erejéhez képest, amit Budapesten már kétszer is volt szerencsénk átélni, február 2-án pedig már régi ismerősként köszönthetjük őket ismét a Dürer Kertben.

Debussy-Ravel-maraton – Müpa (Fesztivál Színház, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), február 3. 10-22h


2019-ben sem maradunk maratoni zenei élmény nélkül: február 3-án újra egy egész napon át merülhetünk el – jelen esetben – két zeneszerző világában. A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa tizenkettedik közös maratonjának középpontjában ezúttal egy igazán különleges páros, Debussy és Ravel áll.