Fesztiválhét vége

Véget ért egy nyári hónap és pár fesztivál, de nem kell aggódni, jönnek még mások is. A hétköznapi, illetve most épp hétvégi programok pihennek kicsit, nem nyüzsögnek. De a szokásos kalapból azért ki lehet emelni pár kellemes nyuszit. Menjetek és simogassatok!

31. Művészetek Völgye 2022.

Művészetek Völgye, július 22-31.

31. alkalommal ünneplik 10 napon át a zenét, a táncot a színházat, az alkotás örömét az ország szívében, a Művészetek Völgyében, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Nyári MondoCon 2022

BOK Csarnok, július 30-31.

A Nyári MondoCon 2022 ismét szeretettel vár mindenkit. Fontosabb információk: Helyszín csere miatt a Nyári MondoCon 2022 a BOK Sportcsarnokban lesz, régi nevén SYMA csarnok. 

Karszalagos Hétvégék a Vidámparkban

Debreceni Állatkert és Vidámpark, július 31., 9:00

A nagy érdeklődésre való tekintettel az idei nyári szünetben minden héten megrendezésre kerül a korlátlan kalandokkal szolgáló Karszalagos Hétvégék program, melynek keretében karszalagos belépővel egész nap – 9:00 és 18:00 között – korlátlanul használhatjátok majd valamennyi játékgépet. A karszalagos belépők felnőtteknek 4500 Ft-ért, gyermekeknek pedig 5500 Ft-ért válthatók a helyszínen vagy online.

Süsü, a sárkány kalandjai

KULTKIKÖTŐ - Balatonszárszó, július 31., 10:30

A Süsü, a sárkány színes, magyar televíziós bábfilmsorozat, mely 1976-tól 1984-ig készült a Magyar Televízióban. Főszereplője Süsü, a jószívű, egyfejű sárkány, akit a háromfejű apja kitagad, de az emberek befogadják. Kalandjai korosztályokat kötnek össze, most már színházakban is. Ha valaki elkezdi dúdolni, hogy "Én vagyok a híres egyfejű...", szinte mindenki tudja folytatni Süsü köz ismert dalát. Csukás István és Bergendy István olyan zenés mesejátékot írt, amely sokak számára meghatározó. Süsü története egy elfogadómese.

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, július 31., 11:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. 

Hauszmann paripái - Vezetett bejárás az újjáépült Lovarda épületében 

Budavári Palota, július 31., 11:00

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett épület, a Lovarda, a Budai Várséták tematikus vezetésén látogatható először! Helyszíne, a Csikós udvar a II. világháború okozta sérüléséket követően az 1950-es évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Lovarda, Főőrség és Stöckl lépcső épületegyüttesét elbontották.  

Malek Andi Soulistic: Örömzene // Zenélő Budapest

Várkert Bazár, július 31., 11:00

Július 31-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Malek Andi Soulistic Örömzene című ingyenes koncertjével várja közönségét a Zenélő Budapest a Várkert Bazár Öntőház udvarában. A Malek Andi Soulistic a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre. A “Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a jazzt és az R&B stílust ötvözi.

Pataki-Tóth Orsika, Gábor Audrey és Kéringer László triója több szempontból különleges. Pataki-Tóth Orsika a magyar klasszikus zenei életben egyedülállóan önmagát kíséri, így gitár- és énekművészként, valamint a trió által megszólaltatott művek nagy részének átírójaként vesz részt a munkában. A trió másik két tagja, az ausztrál-magyar Gábor Audrey és Kéringer László is rendszeres résztvevője a zenei életnek.

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak – kocsmaária