Filmek, ahol megtolják a partit!

Csinálhattunk volna akár százas listát is, annyi filmben pörgetik a bulit, de most csak azokat vettük elő, ahol a party tényleg a történet parázsló lelke!

Berlin Calling (2008)

Ha Berlin, akkor party, és külön csinálhattunk volna listát a német bulifilmekről, amiknek persze mindnek techno lett volna az aláfestőzenéje! Ez van itt, hősünk pedig Ickarus a legendás berlini technoszcéna meghatározó DJ-je, az a hivatása, hogy estéről estére emberek ezreit táncoltassa és mulattassa. Egyik este azonban a megszokott porok helyett mérgező drogot kap, és egy csúnya trip után komoly alkotói válságba kerül, és egyáltalán nem biztos, hogy nyugtatókkal teletömve talpra tud majd állni – pláne úgy, hogy nem csak buliznia kell, de másokat is buliztatnia. A főszerepet Paul Kalkbrenner, a nemzetközi hírű DJ alakítja, aki egyúttal a kísérőzenét is szerezte.

Rossz szomszédság (2014)

Vicces, mert a film arról szól, hogy milyen rossz, amikor az ember nyugodt életét megzavarja egy eszement bulizós egyetemi testvériség bagázs, és ehhez képest a legjobb rész az, amikor az „öregek” átruccannak bulizni a szomszédba. Szándékaik pedig aljasak, barátságot megbontani, néhány kapcsolatot aláaknázni, figyelemelterelésként pedig Seth Rogen egy táncpárbajra hívja ki Zac Efront, akiről azért tudjuk, hogy milyen jól tudja nyomni, ha akarja. És szól a Freaking Out (ft. Flo rida), a csávók pedig csak nyomják, villódznak a fények, mozognak a karok, járnak a lábak, és ez nem csak egy vicces jelenet, de pörög is ezerrel.

A Wall Street farkasa 2013)

Hősünk, a fiatal, de rendkívül ambiciózus Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) tőzsdei ügyeskedéssel lett olyan milliomos, hogy már azt se tudta, hogy hová tegye a pénzét. És mivel annyi pénze volt, hogy meg sem tudta számolni, és egy csomó hormonkezelt, kokófüggő ifjú brókerzseni dolgozott a keze alá, hogy neki jó legyen, nála minden nap buli volt. Irodai buli a legesztelenebb fajtából, fizetett prostikkal, törpével célba dobálással, bulicsimpánzzal és mindennel, amivel csak fokozni lehetett a hangulatot. És ki gondolta volna, hogy a már idősödő Martin Scorsese ilyen partiarc rendezőként – mert az tudtuk, hogy DiCaprióban benne van a buli!

Majdnem híres (2000)

Szokás emlegetni a rock’n’ roll életstílust, de milyen keveseknek adatik meg, hogy közvetlen közelről éljék ezt át! Cameron Crowe rendezőnek megadatott, fiatal újságíróként a legnagyobb bandákkal turnézott és bulizott, és ezen kalandjait szőtte bele a filmbe, ahol egy, a korát letagadó tizenöt éves, rockrajongó srác kíséri el a Stillwater nevű fiktív bandát, hogy cikket írjon turnéjukról. Ahol minden megtörténik, ahol csajokat kártyáznak el a másik bandával, ahol folyik a pia és száll a drog, és ahol mindenki csak bulizni akar. És az egyik ilyen medencés, csúcspartin esik meg, hogy az együttes betépett frontembere, a gitáros Russell Hammond (Billy Crudup) felmászik egy háztetőre, és kinyilatkozása lesz, hogy ő aranytestű isten. És a film egyik legemlékezetesebb pillanata: mindenki éljenez, senki sem aggódik a pasas épsége miatt, zajlik a rock’n’roll!

Superbad - avagy miért ciki a szex? (2007)

Jonah Hill és Michael Cera be akarnak csajozni. Mindketten igazi gyíkarcok, két gimis lúzer, esélyük sincs a csajoknál, azaz van egy kicsi: ha ők hozzák a piát a buliba, talán összejön valami. A haverjuknak sikerül ehhez egy hamis személyit szerválnia, az se számít, hogy totál kamu – a McLovin’ név szerepel rajta –, így nekivágnak az éjszakának, és a legdurvább bulikba jutnak el, csakhogy nem minden esetben van alkalmuk élvezni is az adott partit. Ami rendesen próbára teszi a barátságukat, de a végén nem csak becsajozni sikerül nekik, hanem pár órára még azt is elhiszik magukról, hogy ők is lehetnek egy icipicit menők.   

Spring Breakers - Csajok szabadon (2012)

Az spring break, avagy a tavaszi szünidő az amerikai gimisek számára az igazi Hawaii, mármint azoknak, akiknek megadatott, hogy eljussanak valami jó helyre, Mert az üdülőhelyek és strandok ilyenkor csurig vannak bevadult tizenévesekkel, és ezt a bulit négy dögös főiskolás lány (Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Rachel Korine, Ashley Benson) sem akarja kihagyni. Csakhogy nincs pénzük, ezért kirabolnak egy gyorséttermet, de végül lekapcsolják őket. A másnapos csajok bikiniben kerülnek a bíró elé, ám váratlanul lerakja értük az óvadékot Alien (James Franco, aranyfogakkal), a helyi gengszter, aki ezek után beviszi őket a tutiba. Úgy értem az igazi tutiba, a legnagyobb bulikkal meg minden - ám ahogy az lenni szokott, semmi sincs ingyen.

Felhangolva (2010)

Jonah Hill szeret bulizni, és még legalább négy filmjét tehettük volna fel a listára, ahol elengedi a saját haját. Itt éppen P. Diddynek dolgozik gyakornokként egy lemezkiadónál. És most ifjú élete nagy lehetősége előtt áll, Amerikába kell kísérnie a brit rocklegendát. Aldous Snow (ez volna Russell Brand, akinek azóta sikerült elásnia magát, de ekkor még baromi népszerű volt) azonban nem az a típus, akit könnyű gardedámozni, a munka helyett a piára és a drogokra koncentrál, és ráadásul imádja a nőket és az orgiát, és úgy dönt, a vicces dagi srácot is beavatja ebbe az életmódba. Aki persze elsőre vevő mindenre, de hamar kiderül, hogy kicsit sok neki a rock’n’roll. Addig viszont bármi megtörténhet – és meg is történik.

Project X - A buli elszabadul (2012)

A legtöbb esetben a filmnek valamelyik csúcspontja vagy dramaturgiailag fontos mozzanata a partijelenet – már csak azért is, mert drága és időigényes egy ilyet megrendezni. Csakhogy most nem a legtöbb esetről van szó, a Project X-ben non-stop buliznak, onnantól kezdve, hogy három végzős gimnazista, akik nem éppen a gimi legmenőbb arcai, elhatározzák, hogy megszervezik a város legnagyobb buliját, és legnagyobb meglepetésükre tervük valóra válik. A buli egyre nő, egyre vadabb lesz, és beszippant mindent és mindenkit, aki a közelébe kerül. Őrületes zenék, fantasztikus hangulat és gátlástalan poénok: van, aki hiányolja mindebből a történetet, és van, aki pont annak örül, hogy itt csak buli van.

Mátrix - Újratöltve (2003)

Hogy kellett-e új Mátrix-filmeket csinálni, arról lehet vitatkozni – nyilván nem kellett, de ha már csináltak, a készítők úgy döntöttek, hogy a második darabnak adnak egy igazán emlékezetes jelenetet. A gépek hadserege támadást indít az emberek utolsó menedéke, Zion városa ellen. Órák kérdése csupán, hogy a Föld utolsó ember uralta területét is elfoglalják az emberiség elpusztítására beprogramozott gépek – erre mit tesznek az itt élők? Mindenki egy őrült rave partin vesz részt, ahol izzadt, barna testek feszülnek egymásnak, lucskos raszta tincsek szállnak a levegőben, és talán utoljára mindenki embernek érezheti magát – mert a gépek ilyet aztán nem tudnak.