Filmekből lopott idézetekből rakta össze vallomását Amber Heard

Május 4-én kezdetét vette Amber Heard meghallgatása a Johnny Depp által indított rágalmazási perben, ahol ezúttal nemcsak traumatikus és olykor ellentmondásos részletek, de filmes idézetek is előkerültek.

Frissítés: egy tényellenőrző oldal azóta leellenőrizte az állítást, ami hamisnak bizonyult. Elnézést kérünk kedves olvasóinktól, amiért bedőltünk a cikknek.

Cooper Lawrence pszichológus a Channel 7 Sunrise című műsorában elemezte a színésznő vallomását, és arra a következtetésre jutott, hogy a 36 éves Heard történetei olykor rutinszerűek és nehezen hihetőek. Ami azonban még bizarr színezetet is ad mondandójának:

rendszeresen él filmes idézetekkel.

A tárgyalást figyelemmel kísérő filmrajongók a közösségi médiában arról számoltak be, hogy Heard ismerős fordulatokat használ, némi kutatómunka után pedig az is kiderült, hogy ezek eredetileg filmekben és tévéműsorokban hangzottak el. Május 4-én egy @christinapykles nevezetű Twitter-felhasználó több részletet is megosztott a színésznő vallomásából, feltüntetve azok eredeti forrását.

Az igyál sok teát

mondat például a Sztárom a párom című romantikus vígjátékban hangzott el, a felhasználó szerint pedig Heard egyértelműen Julia Roberts hanghordozásában ejtette ki az ominózus mondatot. Amber a tárgyaláson arról is beszélt, hogy miután állítólag Johnny Depp először felpofozta, a férfi később így fogadkozott:

előbb vágná le a kezét, minthogy ezt újra megtegye.

A Twitter-felhasználó szerint ugyanez hangzik el az 1945-ös Mildred Pierce-ben, miután a címszereplő megüti a Veda nevű karaktert. A harmadik, egyben legérdekesebb képernyőképen a felhasználó arról számol be, hogy Heard voltaképpen a Tehetséges Mr. Ripley cselekményét foglalta össze. Majd újabb idézet következik, mely csaknem szóról szóra megegyezik a film egyik monológjával:

„A dolog (Johnnyval) olyan, mintha rád ragyogna a nap. Aztán hirtelen elfelejt téged, és nagyon-nagyon fázol. Amikor figyel rád, úgy érzed, te vagy az egyetlen ember a világon. Ezért is szereti őt mindenki annyira.”

Az Aquaman színésznője a rágalmazási per 14. napján mintegy három órán át taglalta Depp vele szemben elkövetett erőszakos tetteit. Heard felidézte, hogy a színész mikor emelt kezet rá először, valamint, hogy Depp azzal vádolta meg, hogy eldugta a kokainját, ezért testüregmotozást hajtott végre rajta. Egy törvényszéki pszichológus úgy vallott, hogy Amber Heard poszttraumás stressz szindrómában szenved a volt férje által ellene elkövetett erőszaktól és szexuális bántalmazástól (amit Depp egyébként tagad).

via distractify.com