Földre szállt boszorkány

Nora Ephron feneketlen üstjében akkora sztárok is szétfőttek már, mint Tom Hanks, Meg Ryan vagy John Travolta. A szerelem hullámhosszára hangolódás és a romantika hálójába gabalyodás után újabb receptre akadt boszorkánykonyhája egyik félreeső polcán. Ezúttal Nicole Kidmant és a Will Ferrell nevű színészutánzatot igyekszik egymásba habarítani.

Kidmannel nem lehetett túl sok gondja, ő hozott bűbájból dolgozik - sokaknak már az Átkozott boszorkák óta nagyon gyanús (nyilvánvaló, szakemberrel van dolgunk). Ám Ferrellt más anyagból gyúrhatták, mert majd' kétméteres magassága ellenére sem igazán kivehető a vásznon. Noha színészi eszköztára szinte kimeríthetetlen: üvölt, nyafog, pityereg (csupa szív, szeretet, tréfa csupánÉ); imponáló fizikai felkészültségével (többszöri ágyba vetődés) pedig egyenesen túlteljesít.

Hasonlókat gondolhatott a rendező asszony, amikor a seprűhöz nyúlt - csak hogy jól összekutyulja a klasszikus tévésorozat moziváltozatát. A sztori szerint filmet forgatnak a filmben, méghozzá az említett klasszikus epizódok remake-jét. Rotyognak az összetevők, Michael Caine ezúttal nőcsábász Rodolfót játszik: mit tesz a megszokás, ő kicsivel jobban fogyasztható, mint a többi fellépő.

Az ismert szabályoknak megfelelően a banyalánynak úgy kellene magába bolondítania a langaléta filmsztárt, hogy egyál-talán nem hivatala eszközeivel, hanem személyével varázsol. Mindebből persze bőven adódna vicces helyzet, de mindet gyorsan hazavágja a nyáladzó Ferrell. El lett ez boszizva.