Gaga asszony Júdásért perel

  • ZSÉ / PORT.hu

Nem pont harminchárom aranyra, hanem 1.4 millió dollárra perli Lady Gaga azt az énekesnőt, aki őt perelte három éve plágiumért.

2011-ben egy chicagói dalszövegíró száma miatt Rebecca Francescatti énekesnő beperelte a 21. századi popműfaj talán legextrémebb előadőasszonyát, Lady Gagát. A per oka Gaga Judas című száma volt, amely a dalszövegíró szerint éles koppintára annak a dalnak, amit neki írtak Juda címmel 1999-ben. A túl sok egyezésre hivatkozva megindított pert azonban a perlő Francescatti elveszítette, mivel a bíró nem ítélte elegendőnek a hasonlóságokat a két dal között. Gyakran történik hasonló a zenei világban – meg sem lepődünk a dolgon. Viszont most, három év távlatából Lady Gaga döntött úgy, hogy a perköltségek teljes összegére, körülbelül 1.4 millió dollárra perli be az énekesnőt, miután Francescatti blogján kitartóan ecsetelte, hogy igenis az énekesnő az ő számából merítette a majdnem kétszáz millió nézettséget produkáló, giga-slágerré lett számot. Francescatti 2011-es perléséhez elég erős okot adott az is, hogy a  Juda számot író Brian, aki a hölgy akkori barátja és zenésztársa volt írta a Judas című szerzeményt Lady Gagának, melyet ő saját szerzeményeként adott ki. Francescatti blogjában olvasóinak segítségét is kéri a hatalmas összegű perben. Nem egészen értjük, miért van szüksége a valószínűleg teljes országok egész éves GDP-jét összekereső Lady Gagának erre az összegre – és miért három év távlatából. 
Gaga jelenleg Cheek to Cheek nevű, Tony Bennettel közösen összerakott jazzes-swinges albumával halmozza a sikereket az Államokban, miközben az idei év végéig Európa kis- és nagyvárosaiban ad világ körüli turnét.