Gallok Budán - Francia gasztronómia a Larus Étteremben

Az év egyik legizgalmasabb gasztronómiai programsorozata kezdődik februárban, a Larus Étteremben, a Gesztenyéskert mellett.

A Larus Étterem csapata és Várvizi Péter Chef, rendszeres gasztronómiai programsorozatot indít, “Gallok Budán - Francia gasztronómia a Larus Étteremben” néven.

Rengeteget hallunk mostanában a francia gasztronómiáról és a hozzá kapcsolódó kifejezésekről, ami nem csoda, hiszen az újkori gasztronómia "őshazája" Franciaország. A gasztronómia, avagy az ízek élvezete, amúgy is napjaink egyik legfelkapottabb témája, fiatalok és idősek körében egyaránt. A francia konyha meghatározó szerepe a világ gasztronómiájában megkérdőjelezhetetlen, sokszínűsége szinte követhetetlen.

Ezt a sokszínűséget mutatja be a Larus Étterem és Várvizi Péter Chef, egy egészen egyedi programsorozaton keresztül, mely Franciaország legfontosabb gasztronómiai régióit járja végig. Várvizi Péter hét év alatt, az elzászi 3 Michelin csillagos Auberge de l'Ill-től, a szintén 3 csillagos - az Aubrac fennsíkján elhelyezkedő - Michel Bras-ig, rengeteg helyen dolgozott.

Bejárta Franciaország legkülönbözőbb részeit és az itt szerzett tudást, tapasztalatot adja át izgalmas ételek és ízek segítségével. A kötetlen hangulat érdekében, külön étlapon, szabadon választható formában ajánljuk Franciaország gasztronómiai büszkeségeit, olyan ételeket bemutatva, amit "kötelezően ismerni kell".

A Larus Étterem a három tematikus nap alatt, a megszokott nyitvatartási időben és formában várja vendégeit.

A "Gallok Budán - Francia gasztronómia a Larus Étteremben" nevű programsorozat első részeként, február 19-től, három napon át (csütörtök, péntek, szombat) a Larus Étterembe költözik Bretagne régiója, vagy ahogy Charles de Gaulle nevezte, "Franciaország éléskamrája". A program ezentúl minden hónap harmadik hetében folytatódik, egészen év végéig. A kulináris túrák "állomásait", időpontjait, részleteit a Larus Étterem weboldalán lehet megtekinteni.

Várható időpontok az első félévben (csütörtök - péntek - szombat)

2015. február 19-20-21. / 2015. március 19-20-21. / 2015. április 23-24-25. / 2015. május 21-22-23. /

2015. június 18-19-20. / 2015. július 23-24-25.

www.larusetterem.hu/gallokbudan

szakmai információk:  +36 20 339 81 39 / losits.gabor@larusevent.hu