Személy

Szokos Augustin

zenész (csembaló), karmester
Született: 1992. március 13. (32 éves) (Magyarország, Békéscsaba)

Szokos Augustin a budapesti Bartók Konzervatórium zeneszerzés tanszakán végzett, majd a Zeneakadémia hallgatójaként, 2015-ben szerezte meg Bachelor karmesteri diplomáját Gál Tamás, Ligeti András és Medveczky Ádám osztályában.
Konzervatóriumi évei alatt csembalóból és kamarazenéből fakultált, a mindeközben évről évre világhírű előadóművészek - többek között Rachel Podger, Simon Standage, Barthold Kuijken, Jordi Savall, Michel Laplénie és Vashegyi György - mesterkurzusait látogatta.
Első együttesét, a korabeli hangszereken játszó Budapest Bach Consort-ot 17 évesen alapította, amellyel azóta is rendszeresen koncertezik. Csembalistaként és orgonistaként 2013-tól tagja a budapesti Orfeo Zenekarnak, valamint a Musica Profana régizene együttesnek, emellett rendszeresen játszik különböző korhű hangszeres és modern szimfonikus zenekarok koncertjein.


2015-től kezdődően készít kéziratos forrásokból modern partitúrákat és előadási anyagokat a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar számára, mely munkájához több újkori világbemutató és lemezfelvétel köthető.


2017-ben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megalapította a Budapest Bach Consort “Zenekari Akadémiáját”.

Hozzászólások