George Lucast már nem érdekli az Indiana Jones 5

A forgatókönyvet David Koepp írja Lucas helyett. Spielberg és Harrison Ford továbbra is lelkes.

Nemcsak a Star Wars, de az Indiana Jones franchise történetében is lezárulni látszik egy fejezet: George Lucas, az eddigi Indy-filmek ötletgyárosa és forgatókönyvírója ugyanis nem vesz részt az Indiana Jones 5 sztorijának kitalálásában - írja a Movieweb. Ami viszont biztos: az Indy 5-öt Steven Spielberg rendezi, a 74 éves Harrison Ford pedig valószínűleg most nyomja a fejébe utoljára a legendás fedorakalapját. A kész film 2019. július 19-én fog mozikba kerülni.

spielberglucas.jpg

Az új rész forgatókönyvét Spielberg és Lucas régi harcostársa, David Koepp írja, aki a Collidernek adott interjújában azt mondta, ma már ő sem tartja a kapcsolatot régi barátjával, aki a Lucasfilm eladása után látványosan kivonult a hollywoodi filmiparból. Koepp korábban sokszor együtt dolgozott Spielberggel és Lucasszal: ő írta például a Jurassic Park 1-2 és az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága forgatókönyvét is.

Lucas Spielberg és Lawrence Kasdan mellett Indiana Jones egyik szülőatyja, és korábban mindig ő maga találta ki, miről szóljanak az adott időszak Indy-filmjei, sőt, az ifjú Indiana Jones tévésorzatba is rengeteget pénzt és ötletet belerakott, mivel egyfajta kalandos történelemtanításként képzelte el a szériát, ami majd jobban bejön a gyerekeknek, mint az unalmas törikönyvek.

Koepp egyébként arról is beszélt, hogy az Indy 5 sztoriját nagyon körültekintően kell majd kitalálni. Szerinte egy idős Harrison Forddal már nem lehet okkult nácis, második világháborús filmet forgatni, így a Kristáylkoponya is törvényszerű volt, hogy később, 1957-ben játszódjon, és benne legyen a korszak sci-fi őrülete meg a hidegháború, a rajongók sajnos ezt a részt tartják a legkevésbé jónak.