Gwyneth Paltrow termékei annyira elborultak, hogy már vizsgálat is indult a vásárlók megtévesztése miatt

A színésznő színészkedés helyett már rég egészségesnek mondott termékeket forgalmaz, amik azonban elég messzire tolják a hülyeségbiciklit.

Egy reklámokkal foglalkozó nonprofit csoport szerint a Goop, Gwyneth Paltrow termékeit forgalmazó weboldal kihasználja és megtéveszti a nőket: azt a hamis képet festi a megvásárolható – egyébként a hülyeség elég változatos formáit megtestesítő - tárgyakról, hogy azok jót tesznek az egészségnek, sőt azok segítségével betegségeket lehet gyógyítani.


Az egészséges életmóddal foglalkozó Goopot az Oscar-díjas színésznő, Gwyneth Paltrow gründolta pár évvel ezelőtt, és azóta olyan termékeket kínálnak a hiszékenyeknek, mint például a jade kőből készült vagina tojás, melyről azt állítják, hogy segít a méhsüllyedés megelőzésében, a karneol kristályt pedig ennél is többre tartják: a követ azzal az ígérettel árulják, hogy segít a terméketlenség kezelésében. A reklámokat felügyelő civil szervezet még vagy 50 terméket talált a honlapon, amik valamiképp átverik a gyanútlan vásárlót.

Több vizsgálat is folyik már a Goop ellen, mivel a termékekről sorra derül ki, hogy hatásuk nem bizonyított, valamint megtévesztő, ezért betegségek kezelésére nem alkalmasak.

A reklámszabályozó szervezet olyan elképesztő példákat hoz a weboldalról, mint hogy „a mezítláb járkálás gyógyítja az álmatlanságot”, vagy a Goop által forgalmazott parfüm fejleszti a memóriát, és antibiotikumként is funkcionál.

A termékek és azok reklámjai nem csak, hogy törvénybe ütközőek, de veszélyesek is, mert nők millióit ringatja abba az illúzióba, hogy különböző orvosilag megcáfolható és a józan észnek ellent mondó termékekkel súlyosabb betegségeket, rendellenességeket is lehet gyógyítani.


Júniusban a színésznő szerepelt a Jimmy Kimmel Live! Című talkshow-ban, ahol elismerte, hogy néha őt is zavarba ejtik az „unortodox” termékek, amiket saját cége forgalmaz. A műsorvezető arra is rákérdezett, hogy a mezítláb járkálás mi mindent tud „gyógyítani”, mire a színésznő azt mondta, hogy „valami elektromágneses rezonancia van a dologban”, ami ha cipőben járunk, hiányzik, szóval jó, ha levesszük a cipőnket a fűben. Majd hozzátette:

"Azt se tudom, mi a sz*arról beszélünk."

via The Guardian