Gyerekműsorok hétvégére

Tini Nindzsa Teknőcökkel, Shrekkel, Némóval és Elliottal, a sárkánnyal várnak benneteket a hétvégén.

2017. május 6., szombat

Asterix & Obelix: Isten óvja Britanniát
Film+ - május 6., 12.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Julius Caesar úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén meghódítja a világ végén álló szigetet, Britanniát. Csak egy apró falu képes ellenállni a császárnak, ám gyengülnek az erőik. Kordélia királynő úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy kérjen segítséget a galloktól. Asterix és Obelix azonban meglehetősen elfoglalt, vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét, Kishippixet, hogy férfit faragjanak belőle, és még egyáltalán nem állnak nyerésre.

Némó nyomában
HBO - május 6., 14.40
6 éven felülieknek ajánlott!

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét.

Grimm meséiből: Csizmás kandúr
m2 - május 6., 15.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Az öreg molnár meghal, és csekély vagyonát szétosztja a három fia között. A legnagyobb a malmot kapja, a középső a szamarat, Hans, a legkisebb pedig a család macskáját, Minkust, a kandúrt. Szegény Hans nagyon szomorú, és nagyon meglepődik, mikor a macska beszélni kezd hozzá.

Tini Nindzsa Teknőcök
Film Mánia - május 6., 17.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Ki ne hallott volna a négy mutáns teknősről, akik a csatornákban élnek, pizzát esznek, és nindzsaként harcolnak ellenfeleikkel? Michelangelo, Raffaelo, Leonardo és Donatello ugyanis nem akármilyen teknőcök. Egy véletlen baleset folytán a kis teknőcök emberi formává mutálódtak, csakúgy, mint titokzatos tanítómesterük, Szecska mester.
New York városa egy titokzatos, szeszélyes, sötét hely, valamint a négy különös teknőc otthona.
A teknőctestvérek arra szövetkeznek, hogy megvédjék New York városának lakóit a gonosz erőkkel szemben és ezért nehéz feladat vár rájuk.

Shrek
TV2 - május 6., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Hol volt, hol nem volt, egy messzi mocsárban, meghitt magányban élt egyszer egy morcos ogre, akit Shreknek hívtak. Ám a zöld szörny nyugalmát és életét egy napon fenekestül felbolygatta egy különös esemény: mesebeli lények lepték el a mocsarat - és lepték meg gyanútlan hősünket.
A három vak egér futkározott a vacsoráján, a nagy, gonosz farkas feküdt az ágyában, a hét törpe Hófehérke koporsóját tette az asztalára, kunyhója előtt pedig ott nyüzsgött a három hajléktalan kismalac, és mindenféle más varázslatos figurák, akiket a gonosz Farquaad nagyúr űzött el otthonukból. Shrek tehát elment a nagyúrhoz, hogy visszakövetelje mocsarát, de ehhez előbb meg kell mentenie a szörnyű tűzokádó sárkány karmaiból Fiona királylányt, hogy Farquaad feleségül vehesse, és így király lehessen... A nagy kalandban társa is akad az ogrének: a szószátyár Szamár, aki bármit megtenne Shrekért, egy valamit kivéve: a világ minden kincséért sem hajlandó befogni a száját. Hamarosan kiderül, hogy a sárkánynál sokkal nagyobb problémát jelent Fiona különös titka...

2017. május 7., vasárnap

Visszatérés a titkos kertbe
Mozi+ - május 7., 10.35
12 éven felülieknek ajánlott!

Mary és Colin gyermekkori barátsága szerelemmé és házassággá alakult a titkos kertben töltött boldog évek alatt. A házaspár évek múltán menedéket rendez be a kastélyban a háborúban árván maradt angol gyerekek számára. A kert a világégés okozta sok viszontagság és szomorúság következtében elveszti régi varázsát és kisugárzását. Közben Colint kinevezik Anglia amerikai nagykövetének és Mary is követi férjét Washingtonba. Az Újvilágban az asszony csereprogramot szervez amerikai és angol gyerekek között. Egy washingtoni árvaház meglátogatása során megismerkedik Lizzie-vel, akiben gyerekkori önmagát látja viszont. Ráveszi a kislányt, hogy csatlakozzon a programhoz, amelynek keretében egy teljes évet tölthet a csodálatos angliai birtokon.

Grimm meséiből: Hamupipőke
m2 - május 7., 15.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kedves és szorgalmas árvalány, aki mostohaanyjával és annak lányával lakott régi udvarházukban. A két gonosz nő mindent elkövetett, hogy az árva életét megnehezítse. Koszos, foltos ruhában járatták a kislányt és állandóan dolgoznia kellett, míg mostohatestvére szép ruhában páváskodott. Ám egyszer Hamupipőke egy kedves, fiatal vadásszal ismerkedett meg az erdőben, majd híre jön, a király fia, a herceg házasodni készül. Az udvarba várják az ország hajadonjait, ahová Hamupipőke is szeretne elmenni...

Tucatjával olcsóbb 2.
RTL II - május 7., 17.10
12 éven felülieknek ajánlott!

A népes és hangos Baker-család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingezik. Kettejük csatájába mindkét család beleavatkozik.

Elliott, a sárkány
HBO - május 7., 20.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Az öreg fafaragó művész, Mr. Meacham rengeteget mesélt a helyi gyerekeknek a veszedelmes sárkányról, amelyik az erdő sűrűjében él. Vadőrként dolgozó lánya, Grace számára ezek a történetek tényleg csupán mesék, amíg nem találkozik Pete-tel. Pete egy titokzatos tízéves fiú, akinek nincs családja, sem otthona, s aki azt állítja, hogy az erdőben él hatalmas zöld sárkányával, Elliott-tal. Pete elmondása alapján Elliott rendkívüli módon hasonlít Mr. Meacham történeteinek főszereplőjére. Grace ezért a 11 éves Natalie és édesapja, Jack segítségét kéri, hogy kiderítsék, honnan jött Pete, hol lakik és mi az igazság a sárkánnyal kapcsolatban.