Gyerekműsorok hétvégére

Hűsöljetek egy kicsit a szobában és nézzetek valami jó családi filmet közösen! A hétvégén levetítik a Szörny Rt.-t, a Madagaszkár 2-t, az Óz, a hatalmast, illetve egy keveset vetített Dargay-Nepp animációt, a Sárkány és papucsot is.

2017. július 15., szombat

Khumba
Film Mánia - július 15., 6.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Khumba, a kölyökzebra testét csak félig borítják csíkok, ezért babonás családja őt hibáztatja a szárazság miatt, ami a területüket sújtja. Khumba kiközösítve érzi magát és úgy dönt, hogy nem marad tovább csordájával. Útra indul, hogy megszerezze maradék csíkjait, annál a vízgyűjtőnél, ahol a legenda szerint az első zebra vált csíkossá. Azonban, hogy elérje célját át kell küzdenie magát a kegyetlen Phango leopárd vadászterületén. Útja során egy vadkan csapdájába esik, ahonnan Mama V, a csordáját elhagyó szabad akaratú gnú és Bradley, a ripacs strucc menti meg. Miután egy imádkozó sáska megmutatja nekik, hogy merre találhatják az ősi vízlelőhelyet, a duó csatlakozik Khumbázhoz, hogy együtt leljenek rá a biztonságot nyújtó vízre. A csapat kalandozása közben sok színes karakterrel találkozik: a zöld területet kereső vándorantilopokkal, a különleges túlélési képességekkel rendelkező bozóti nyúllal, egy csapat bolondos szirtiborzzal és a nyáját elhagyó magányos báránnyal. Khumba a különböző állatokkal való találkozások során felismeri, hogy a változatosság és sokféleség színesebbé teszi az életet és hogy valamely állat különbözősége az eddig gondolt gyengeség helyett éppen az állat erőssége is lehet. 

A Flintstone család
Mozi+ - július 15., 10.55
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A történet időszámításunk előtt 2 millió évvel ezelőttre kalauzul el bennünket a kőkorszaki szakik világába, ahol két nem mindennapi család életébe csöppenünk bele. Frédi, a sárkánydaru közkedvelt kezelője, egy nap megnyerte a pályázatot: jutalma egy főnöki szék, meg egy gyönyörű titkárnő. Frédi nem is sejti, hogy hatalma, csak egy álnok elnök ármány műve. Vilmáék kegyelem-kenyerén él Beni és családja, ám aztán történik valami, amitől Frédi végre észhez tér...

Óz, a hatalmas
Viasat3 - július 15., 18.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor Oscar Diggs, az igencsak gyanús, piti kis cirkuszi bűvész sietve távozik a porlepte, unalmas Kansas-ből az izgalmas Óz birodalmába, úgy tűnik, megütötte a főnyereményt: hírnév és gazdagság vár reá. Egészen addig gondolja így, amíg nem találkozik a három boszorkánnyal, Theodora-val, Evanora-val és Glinda-val, hiszen ők hárman nem egészen biztosak abban, hogy ő lenne a várva várt nagy varázsló. 

Madagaszkár 2.
TV2 - július 15., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

A Madagaszkár távoli partjaira vetődött New York-iak olyan őrült ötlettel állnak elő, ami még akár be is válhat. A pingvinek katonás precizitással helyrepofoztak egy régi repülőgéproncs-féleséget. A díszes kompánia a levegőbe emelkedik - és ott is marad egy darabig. Épp csak annyi ideig, ami elegendő ahhoz, hogy eljussanak a legvadabb helyre, Afrika kies szavannáira, ahol állatkerti barátaink első ízben találkozhatnak szabadon élő társaikkal. Miközben a gyökereiket keresik, hamar rájönnek, hogy mi is a különbség a betondzsungel és az afrikai vadon között. A régen látott rokonok, a romantikus vetélytársak és az ármánykodó vadászok ellenére is úgy tűnik, hogy Afrika nagyon "tutkeráj" hely de vajon jobb, mint hőseink otthona a Central Parkban? 

Beethoven
Prime - július 15., 19.10
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A Newton család tagjai igazán normális emberek. De arról egyikük sem álmodott, hogy egyszer csak feltűnik körükben egy bernáthegyi kutya, és örökre megváltoztatja az életüket, na meg a bútorok állagát. Beethoven, az eb igen súlyos egyéniség, aki a nyirkos, szemeteskukában töltött éjszaka után egy szép reggel arra ébred, hogy megtalálta álmai otthonát. Egy takaros házat kerttel, sövénnyel, és ami a legfontosabb: nyitott kapuval. George Newton hisz a gyerekei ígéretének, akik első lelkesedésükben boldogan fogadkoznak, hogy majd etetik, sétáltatják, egyszóval: gondozzák. Ekkor még csak nem is sejti, micsoda kalandok várnak rá.

2017. július 16., vasárnap

Gazdátlanul Mexikóban 3.
Prime - július 16., 15.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Papi, valamint két- és négylábú családtagjai beköltöznek egy sokcsillagos, kutya-wellnesszel felszerelt luxushotelbe. Ám még egy kutyamennyország sem lehet tökéletes: Rosa, a család legkisebb tagja nagyon magányos. A sok-sok nevetéssel, kalanddal és szeretettel teli filmben Papi segít Rosa-nak önbizalomra találni, és közben még a rivális szálloda tulajdonosának gonosz üzelmeit is leleplezi.

Szabadítsátok ki Willyt!
RTL Klub - július 16., 15.35
12 éven felülieknek ajánlott!

Willy, az óceántól és családjától elszakított három tonnás kardszárnyú delfin (ismert elnevezése: gyilkos bálna) elenyésző számú hétvégi turistát kellene, hogy szórakoztasson a kisvárosi delfináriumban, amire azonban nem hajlandó a fogságban. A kőszívű tulajdonos be akarja zárni a show-t. Ekkor találkozik Willyvel Jesse, a tizenkét éves, igaz családi háttér nélküli utcagyerek. Gyorsan egymásra találnak, ám Willy még új barátja kedvéért sem hajlandó produkálni magát a nagyközönség előtt. A főnök most már hajthatatlan, s Willy elpusztítása mellett dönt, amit Jesse és az idomárok nem hagyhatnak. 

Nicsak, ki beszél!
RTL II - július 16., 18.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Mollie, a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James, a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

Sárkány és papucs
m2 - július 16., 18.20
6 éven felülieknek ajánlott!

Guinevra királyné szomorúan panaszolja szeretett szolgálólányának, Peggynek, hogy férje, Arthur király évek óta elhanyagolja őt. A király ugyanis minden idejét a lovagi tornák porondja, vagy a híres "kerekasztal" mellett tölti. A két nő kisüti, hogy a bajon egyedül a jó öreg Merlin varázsló segíthet. Merlin el is küld Guinevrának egy fantasztikusan erős varázsszert, amelynek segítségével visszaszerezheti Arthur szerelmét. A hölgyek egy pudingba sütik a csodaszert, ám azt véletlenül Arthur kedvenc lovagja, Lancelot eszi meg. Bonyolítja a helyzetet, hogy a lovag boldog szerelemben él Peggyvel, de a túlméretezett adag varázsszer hatására egycsapásra őrjítő szerelmet érez a királyné iránt...

Szörny Rt.
RTL Klub - július 16., 19.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik legsikeresebb alkalmazott a cégnél, ő a Szörny Rt. csúcsrémisztője. Asszisztensével, a kicsi, gömbölyded és egyszemű Mike Wazowskival járja az emberek világát, hogy sikolyokat, s ezzel a világának energiát gyűjtsön. A két menő rémisztő hétköznapjai azonban szőröstül-bőröstül kifordulnak, amikor egy Boo nevű kislány a szörnyek világába téved.