Hájas harcos mellé Salma Hayek kell

Kevin James megint leforgatott egy hányós tahóvígjátékot. Tudják, ő az tésztaképű, mackós színészféleség, aki az összes béna Adam Sandler-filmben ugyanazt a kövér idiótát alakítja (Az 50 első randi, Férj és férj, Nagyfiúk), A pláza ásza és a tavalyi A gondozoo óta viszont már főszereplővé előléptetve ontja a kisállatos-böfögős-medencébe vizelős humort. Legfrissebb mozgóképes merénylete, A maflás biztosan nem lesz az év filmje: tipikusan az az egyszer nézhető vígjáték, amin jól elröhögcsél az ember, ha hétvégén elcsípi valamelyik tévéadón krumplipucolás közben, de amúgy a sávszélességet is kár elpazarolni rá, nem hogy két mozijegy árát.

A blőd sztori nagyjából annyi, hogy egy átlagos középiskola átlagos tanárai elkezdenek parázni a zeneórák eltörlése miatt, a biológia szakos tanerő viszont kitalálja: ketrecharcosként összeszed annyi pénzt, hogy ne kelljen kirúgni az öreg énektanárt (Henry Winkler). Az ezer sebből vérző alapkonfliktus persze csak ürügy arra, hogy Kevin James családbarát verzióban forgathassa újra a Rocky-szériát, amiben a nagyon mélyről jövő, nagyon keményen küzdő, nagyon jó ügyért harcoló főhős nagyon megveri a legfontosabb meccsen a nagyon szemét ellenfelet.

A lassított jelenetekben bemutatott, csontrepesztő pofonok és a feszesre vágott gyomorba térdelések tényleg jól néznek ki. A lúzerekkel rendre szerelembe eső, minden vígjátékba kötelező jó nő, Salma Hayek pedig most is elképesztően dögös, pedig már 46 éves is elmúlt. Néha a mellei takarásából előbuggyanó, disznó vicceken is akaratlanul felröhögünk, pedig a szőrös, lógó mellű, félpucér Kevin James valójában förtelmes látvány. Sajnos a ketrecharcos múltat Gina Caranóhoz hasonlóan hollywoodi karrierre cserélő Bas Rutten táncolós-kajadobálós poénjai már elsőre sem jók, mégis mindegyiket megismétli a film stáblistájáig.

Az amerikai filmgyártás szégyene, hogy a rendező, Frank Coraci a Vizesnyolcassal, a Távkapccsal, A gondozoo-val és még a hatalmasat bukó 80 nap alatt a Föld körüllel is összelapátolt annyi pénzt a nagy stúdióknak, hogy még évekig onthatja a szörnyű vígjátékait Adam Sandlerrel és Kevin Jamesszel a főszerepben. Viszont ha szerencsénk van, 2012-ben tényleg vége lesz a világnak, és megmenekülünk a Maflás 2-től.

IMDb: 6,2 pont
Rotten Tomatoes: 42%
Index-ítélet: 4/10