Hangfelvételeken anyázza egymást Depp és Heard

A hollywoodi rémálompár bírósági szappanoperája újabb fejezethez érkezett.

A hétfői nappal véget ért Johnny Depp meghallgatása az általa indított perben. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a színész 50 millió dollárra perelte be Amber Heardöt, arra hivatkozva, hogy rágalmazással tönkretette a hollywoodi karrierjét. Heard válaszul ellenpert indított, ő százmillió dollárt követel.

A meghallgatás negyedik napja is bővelkedett a szaftos részletekben, a színész ügyvédje lejátszott egy olyan hangfelvételt, amelyen Heard azt mondja Deppnek, hogy senki nem hinne neki a nyilvánosság előtt.

Mondd csak el a világnak. Mondd el nekik, hogy »Én, Johnny Depp, egy férfi, én is családon belüli erőszak áldozata vagyok«, és lássuk, hányan hisznek majd neked vagy állnak az oldaladra”

- hallható a felvételen.

Depp arra az ügyvédi kérdésre, hogy családon belüli erőszak áldozatának tartja-e magát, igennel felelt.

Heard ügyvédei is készültek titokban rögzített felvételekkel. A színésznő az egyikben azt vágja Depp fejéhez, hogy egy héttel azelőtt szakított vele, mielőtt „a szart is kiverted belőlem.” Depp az állítást nem cáfolja, sőt később hallható, amint azt mondja, hogy „Nagy hibát követtem el”, de nem egyértelmű, hogy ezzel a mondattal mire utal. Egy másik felvételen picsának nevezi a nőt, és utalást tesz rá, hogy a vitáik „vérfürdőben” végződhetnek.

Nyomd el máson a kib*szott cigarettádat, kib*szottul meglesznek a következményei annak, amit csinálsz”

- hallható Heard a felvételen, amire Depp egy „Fogd be, te kövér segg”-gel válaszol.

A színész a meghallgatáson azt mondta, hogy exfelesége túlzott, nem nyomta el rajta a cigarettáját.

Heard ügyvédei üzenetváltásokat is bemutattak, amellyel azt próbálták bizonyítani, hogy Depp nem akarta, hogy a színésznő találkozókon vegyen részt és filmekben szerepeljen. Heard az egyik üzenetben azt írta, hogy „Egy megbeszélésen vagyok, hamarosan otthon leszek”, mire Depp azzal reagált, hogy

Nincsenek megbeszélések, nincsenek filmek. Miért? Miért térsz el a megállapodásunktól? Milyen megbeszélés? B*szd meg. Csak mondd meg, mikor érsz haza.”

Az ügyvéd kérdésére, mi szerint Depp tényleg nem akarta, hogy a felesége részt vegyen ezen a megbeszélésen, a színész azzal reagált, hogy aznapra valószínűleg volt már valamilyen közös programjuk, ezért kérdezett rá, hogy milyen megbeszélésről van szó.

Ez nem az ő filmes munkáiról szólt. Mit gondol ügyvéd úr, hogyan kapta meg akkor a szerepet az Aquamanben?”

A Karib tenger kalózainak ügye is újra szóba került a hétfői tárgyalási napon. Depp korábban úgy nyilatkozott, hogy Heard Washington Postban megjelent véleménycikke után pár nappal kaszálta el a Disney a kalózos franchise hatodik részét. Heard ügyvédei egy két hónappal korábbi, 2018 októberi Daily Mail-cikket vettek elő, amelyben már arról írnak, hogy a színész állítólag távozik a szériából. Depp erre úgy reagált, hogy nem lepi meg a cikk, mert addigra már megtépázódott a hírneve.

Akkor már két éve ment világszerte a suttogás arról, hogy feleségverő vagyok, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy ezért akarta a Disney eltávolítani magát tőlem.”

Előkerült egy levél is, amelyet Depp írt Heard édesanyjának, még a házasságkötésük előtt fél évvel. Ebben többek közt ezt írta:

„Kedves Paige, hihetetlenül kedves vagy velem, és hálás vagyok, hogy az életem része vagy. Nincs szerencsésebb ember ezen a földön, hiszen az erő és támogatás, amit Amber és te adtok nekem, mérhetetlenül sokat segít. (...) Nem kell elmagyaráznom neked ezeket a borzalmakat, mert te épp oly jól tudod, mint én. Amit tudnod kell, hogy a lányod messze túlteljesíti azt a rémálomszerű feladatot, hogy gondoskodjon erről a szegény, öreg drogosról” 

A tárgyalás Amber Heard meghallgatásával folytatódik majd.

Via: Variety / Indpendent / Insider / Blikk