Hétfői négy fal közé ajánljuk

Délelőtt a gyerekek szórakozhatnak, délután a felnőttek.

Trallala Zenebölcsi online

április 6. 10h

TRALLALA ZENEBÖLCSI karonülőknek, totyogóknak
Éneklős, mondókázós, kacagtatós örömszerzés babáknak és mamáknak! A foglalkozásokat itt tudjátok követni!

 

Zenebölcsi online

április 6. 10h

Online foglalkozások a Mesélő Jelekkel. Hétfőnként Zenebölcsi, csütörtökönként mozgásfejlesztő Totyogó torna várja a gyerekeket. Az online foglalkozásokat a Mesélő Jelek Program csoportjában tudjátok követni a meghirdetett időpontokban.

 

Bábimprovizációk Mentasárkánnyal - Gyümölcsök

április 6. 10h

Mentasárkány hetente hoz nektek bábimprovizációs videókat, hogy kezdőötleteket adjon az otthoni spontán bábozáshoz. A foglalkozást erre találjátok!

 

Bánkitó Karanténfesztivál Online | Malter Filmklub - Karanténfesztivál

április 6. 12h

Malter Vándor Filmfesztivál a körülmények ellenére is készen áll, hogy biztosítsa heti betevőtöket magyar filmek terén!
Minden HÉTFŐN 12:00-tól közzéteszünk nektek 5 díjnyertes magyar filmet, melyek egy hétig lesznek elérhetőek a Bánkitó Fesztivál 2020 honlapján.

 

Kolozsvári mesék online

április 6. 12h; 16h

Kolozsvári mesék régen és még régebben: egy száz évvel ezelőtt élt iskolás fiúról, egy ötszáz évvel ezelőtt élt méhészről és egy ezer évvel ezelőtt élt honfoglaló kislányról. Mindhárom történet a bátorságról szól: le kell győzniük az ellenséget, meg kell győzzék a barátaikat és meg kell küzdjenek önmagukkal. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 6. 17h

"Minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezem!
A rövid koncerteket az oldalamon, és remélhetőleg itt is sikerül majd megosztanom, arra kérek mindenkit, online kövesse ezeket, vigyázzunk egymásra, mindenki maradjon otthon. Minden nap játszom pár számot. Köszönöm! Vigyázzatok magatokra!" Link a koncerthez.

 

Élő ONLINE Kreatív írás műhely

április 6. 17.30h

A Hovatovább Kikötő kreatív írás műhelyében az alkotás csodája történik, ami egy igazi teremtő folyamat, mely lelkesít, inspirál és új utakat mutathat meg. Itt nem az fontos, hogy mások mit gondolnak arról ami belőled spontán megszületik, hanem hogy szabadon kibontakozhass, mert ez az igazi művészet... és az alkotásod valóban művészivé válik. Egy teljesen egyszerű, szabad és játékos módszert ismerhetsz meg, melynek segítségével csodálatos alkotások születnek. A foglalkozás nem irodalmi jellegű, így nem fogtok hagyományos értelemben vett verseket, novellákat, vagy regényeket írni. A részvételhez nincs szükség semmilyen előképzettségre, gyakorlatra, nyelvtani vagy irodalmi ismeretekre. A belépési adatokat a műhely indulása előtt küldik meg e-mailben. A műhelyek anyaga nem egymásra épül, így külön-külön is részt lehet venni bármelyik foglalkozáson. A résztvevők maximális létszáma 10 fő / alkalom.

 

LiveStream - "Nekem ez úgysem sikerülne!" - A tanult tehetetlenség leküzdése

április 6. 18.30h

Élvezd otthonod kényelméből a Be Smart Klub előadásait! Miért maradnál le az izgalmas pszichológiai előadásokról, ha most weben keresztül ÉLŐ-ben is követheted; és további 7 napon keresztül vissza is nézheted - akár családtagjaiddal, barátaiddal. Bárhol, bármilyen eszközről. Jegyvásárlás

 

Malter Filmklub - Karanténfesztivál: Betti

április 6. 19h

A film főszereplője Forgó Betti, akiben a ’80-as években punkként erős volt a szabadságvágy. Ezt a szabadságot a taxizásban találta meg, és azóta is így keresi a kenyérre valót. A filmben eredeti riport hangzik el, melyet animációval elegyítek. Betti az autójában mesél az elmúlt 25-30 év taxis történéseiről. Szó esik a taxisokról szóló negatív sztereotípiákról, a ’90-es blokádról, az Uber elleni tüntetésről, és arról is, hogy ő miként van jelen ezeken az eseményeken.

 

Pom Pom újabb meséi online

április 6. 19.30h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János, aki csodás orgánumával gazdagítva tolmácsolja kedvenc szőrsipkánk hihetetlen kalandjait. A meséket itt tudjátok követni.

 

Karanténestek 22. - Budapesti Fesztiválzenekar

április 6. 19.45h

Km.: Pilz János, Kertész György, Varga Judit, Ács Ákos, Mali Emese, Gál-Tamási Mária, Czenke Csaba, Sipos Gábor, Liptai Gabriella, Molnér Noémi, Tallián Dániel, Báll Dávid

Biber: Sonata representativa
Ppoulenc: Klarinétszonáta
Webern: Langsammer Satz
Glinka: Trio

Pandémia Akadémia - Titkos kincsek: a kolozsvári Róth ablakok

április 6. 20h

Karanténmúzeum, 10 perc együtt, hogy könnyebben éljük túl! Róth Miksa pandémia akadémia először március 27. pénteken 20.00 órakor jelentkezett, azóta minden hétfőn, szerdán és pénteken este nyolckor hallhatjátok itt.

 

Nóvé Soma kanapékoncertje

április 6. 20h

A Middlemist Red frontembere, Nóvé Soma ad kanapékoncertet az Akvárium Klub jóvoltából. A közvetítést az Akvárium, a Middlemist Red, és a Maradj Otthon! fesztivál facebookján is nézheted majd.⁠

 

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

április 6. 20.15h

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek - Julia Fischer (hegedű), Hanna-Elisabeth Müller (szoprán), Christian Gerhaher (bariton), Gerold Huber (zongorista), Jonas Kaufmann (tenor), Michael Nagy (bariton), Tareq Nazmi (basszus) - produkcióit láthatjuk. Link az eseményhez.

 

Dubioza Kolektiv Quarantine Show

április 6. 20.30h

LINK az eseményhez.