Hétfői programajánló

Ha a húsvéti ünnepmenetet nem pusztán családi körben szeretnénk lebonyolítani, van néhány lehetőség a programozásra. Szelíd duhajkodás korai fekvéssel.

Húsvéti Fesztivál

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), március 31-április 1.

A Skanzen ezen a tavaszon is megtelik élettel. Tájegységeinkben újra felelevenítjük a húsvét hagyományait, az ünnepkör hangulatát, illatát és közösségformáló erejét. A húsvétot megelőző nagyhéten már minden az ünnepre való készülődésről szólt. A hét elején rendbe tették a portákat, kitakarították a házakat, hogy nagycsütörtöktől részt tudjanak venni a templomi szertartásokon.

Piczinke Húsvét a Póniudvarban

Piczinke Póniudvar, április 1., 10:00

Élvezd ki a tavasz minden pillanatát, szervezz közös húsvéti családi programot! Ha kihagynád az otthoni sonkafőzés fáradalmait, és nincs kedved órákig takarítani egy félresikerült tojásfestés után, viszont szeretnéd a vidám, tavaszi és húsvéti hangulatot magadba szívni a családdal együtt, akkor a Póniudvarban a helyetek. A nyuszi nemcsak nyuszitojásokat rejt el az udvarban, hanem sok apró tavaszi kincset is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves kis meglepetésekkel és felejthetetlen élményekkel készülnek húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben.

Szezonnyitó Húsvéthétfő

Magyar Vasúttörténeti Park, április 1., 10:00

Ünnepeljétek a tavasz beköszöntét! Csatlakozzatok hozzájuk április 1-én, húsvéthétfőn, hiszen egész napos családi programokkal készülnek a Vasúttörténeti Parkban!

Családi húsvéti sokadalom

Tündérkert Közösségi Tér és Tündérbölcső Családi Központ, április 1., 10:30

Vízbevető HÉTFŐN" egész napos családi húsvéti programmal, kis kézműves vásárral, bográcsos ebéddel várnak Benneteket a Tündérkertben! Angyalbáranyok muzsikás mese és táncház, Tojáskeresés, nyuszi simogató, madárka kalács sütés és még megannyi varázslatos program vár kicsiket és nagyokat! Bepillantó a Tündérbölcső Óvoda és Bölcsőde ünnepeibe, hétköznapi tereibe.

Húsvét Mascagnival

Magyar Állami Operaház, április 1., 19:00

Mascagni nevéről elsősorban a Parasztbecsület jut eszünkbe, pedig hasonlóan felemelő élményt nyújthat a címe által is sugárzást, ragyogást sejtető mise, mely a Gloriát helyezi a középpontba. A szerző 1887-ben kezdte komponálni a művet, a munkafolyamatot azonban megszakította egy megrendelés: éppen a Parasztbecsületé. Nem csoda, ha a mise áradó dallamvilága, az érzelmes, romantikus ívek, a szinte drámai feszültségű pillanatok és az olykor személyes kamarahangzás – gondoljunk a briliáns hegedűszólóra a Benedictus előtt! – helyenként a Parasztbecsületre emlékeztetik a hallgatót.

Húsvéti Locsolóbál

Fonó Budai Zeneház, április 1., 19:00

Húsvéthétfőn hagyományosan hatalmas táncházzal várnak mindenkit a Locsolóbálon. Muzsikál az Erdőfű. Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt.

A Fabelman család

Uránia Nemzeti Filmszínház, április 1., 19:00

Az Uránia idén tavasszal filmzenei kalandozásra hívja nézőit. A február végén induló és április végéig, a Magyar Film Napjáig tartó programban a vetítések mellett közönségtalálkozók és élő zenei programok hívják fel a figyelmet a filmek láthatatlan, de nagyon is fontos hangi-zenei dimenziójára. A sorozat következő vetítése A FABELMAN CSALÁD lesz április 1-jén 19:00 órától, amellyel Steven Spielberg egy rendkívül személyes portrét álmodott a vászonra egy a 20. századi Amerikában felnövő fiúról. A 7 Oscar-díjra jelölt film mozgóképes emléket állít azoknak a dolgoknak és annak a családnak, amik és akik hatással voltak életére és pályájára..

Recirquel: Solus Amor

Müpa (Fesztivál Színház), április 1., 19:00

A két test és egy lélek egyesüléséről szóló Non Solus, majd a föld és az emberiség kapcsolatát ábrázoló My Land után a világhírű magyar újcirkusz-társulat új produkcióval jelentkezik. A Solus Amor a megelőző kettő szerves folytatása, a trilógia záróköve. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális légi táncelőadás, amelyben az új cirkusz, valamint a klasszikus és modern tánc egyesül. Az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiát megidéző produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Budapest Jazz Club , április 1., 20:00

A zenekar repertoárja eklektikus, a jazz-örökzöldektől a latin klasszikusokon át a saját dalokig sok minden megtalálható zenei palettájukon. A latinos temperamentumú énekesnő tavaly nyáron sok egyéb fellépés mellett sikerrel szerepelt a Hollán Jazz Street fesztiválon, valamint a MÜPA-ban rendezett Szakcsi Lakatos Béla emlékkoncert alkalmával is.