Húsvétkor is #maradjotthon, #szórakozotthon!

Húsvét vasárnap is sok zene és színház az online ünnepléshez.

Online Húsvét a Skanzennel

április 12., 08:00

Húsvéti meglepetéssel készül a szentendrei Skanzen. Az ünnepi hétvégén kézműveskedéssel, mesékkel, karantén locsolóvers-faragó versennyel várja az érdeklődőket Facebook csatornáján a múzeum.

A szentendrei Skanzen egyik legnépszerűbb és sok éves hagyományra visszatekintő eseménye a húsvéti fesztivál. Az idei évben azonban a járvány okozta rendkívüli helyzet miatt a múzeum is zárva tart. A Skanzen Húsvét látogatói azonban nem maradnak programok nélkül, ezen az ünnepi hétvégén a múzeum a közösségi média csatornáján tartja meg a rendezvényt, így segítve az otthon töltött idő alatt az ünnepre hangolódást.

Münchausen báró kalandjai online

április 12., 11:00

Hogy a vészhelyzet alatt se maradjunk vaskakasos élmények nélkül, a győri Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor elérhetővé teszi egy-egy előadás felvételét a gyerekek számára. Az előadásokat a színház hivatalos Youtube-csatornáján lehet majd követni.

Münchausen báró, a híres utazó, gyorsan belopta magát a szívünkbe, ismert és elismert lett az egész világon. Olyan kalandokon ment keresztül, amilyeneken még senki más: beutazta az egész világot, sőt még a világűrt is, találkozott a holdbéli emberekkel, akik le tudják venni a fejüket, és anélkül tudnak járni-kelni a világűr sötétségében.

Hamupipőke online

április 12., 12:00, 16:00

Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.

Az előadást a burleszk jeleneteket idéző intermezzók, a színészek és a marionettbábuk összehangolt játéka teszi dinamikussá. Az igényesen kivitelezett jelmezek és bábuk, az ötletes díszlet, a jó színészi alakítások, a meglepetésszerűen bekövetkező drámai fordulatok, az élő tánczene maradandó élményt ígér gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

KARANTÉNBÓL SZÓL A NÓTA "élő közvetítés az otthoni karanténból"

április 12., 18:00, 19:15

"A jelenlegi helyzet lelkileg is nagyon megterhelő az embereknek, és köztudott, hogy a zene gyógyító hatással bír. Ezzel a kezdeményezéssel igyekszünk elviselhetőbbé, jobbá tenni több millió magyar ember életét, valamint közel hozni egymáshoz az alkotókat, az előadókat és a közönséget” – nyilatkozta a Karanténból szól a nóta kezdeményezés életre hívója. Vasárnap a Varga-Egri-Jónás Quartet valamint Seres Vilmos és zenekarának koncertjeit hallgathatjuk meg.

április 12., 19:00

Andrea Bocelli húsvéti koncertet ad a Milánói dómban, amit a művész youtube csatornáján élőben követhettek.

Mahler: II. („Feltámadás”) szimfónia - Fischer, Karg, Kulman

április 12., 19:45

„Miért létezünk? Ez az általam feltett, és a Másodikomban megválaszolni óhajtott legnagyobb emberi kérdés” - írja Mahler programként. Fischer veszi a bátorságot, és a kérdés helyett azt kiáltja: Mert létezünk! (Magyar Narancs, 2018/20.)

Lovasi András akusztikus szólókoncert

április 12., 20:00

Ha nem is klasszikus körülmények között, de koncertre mehet a Kiscsillag-közönség: április 12-én 20:00 órakor Lovasi András akusztikus szólókoncertet ad a Maradj Otthon Fesztivál részeként. A körülbelül 45 perces lakáskoncert-műsorban az új Kiscsillag-album dalai közül is eljátszik majd kettőt.

Spirit Színház: Dorian Gray - online közvetítés

április 12., 23:00

"Lelkiismeret és gyávaság tulajdonképpen egy és ugyanaz." A gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja annak a gondolatnak, hogy örökké szép és fiatal maradjon, s ezért még akár a lelkét is eladná. Miután az egyik barátja megfesti a portréját, a fiú csak azt fájlalja, hogy az ő szépségét az élet és az idő hamar lerombolja majd, míg a képé örök marad, s azt kívánja, hogy bárcsak ez fordítva lenne. Az előadás közvetítését itt nézhetitek.

Milka húsvéti tojáskereső

április 12., egész nap

Tudtátok, hogy a gyerekek már a 17. század óta kutatnak tojások után a fűben? És hogy még Magyarországon sem teljesen ismeretlen ez a hagyomány? Mivel ez a szokás magában hordozza a közös kalandokat és nevetéseket, a Milka idén húsvétkor minden gyermeket játékra invtitál! A babona szerint a húsvéti nyúl ilyenkor tojásokat és más finomságokat rejt el, szóval kedves gyerekek és kedves szülők, induljon a felfedezés! A TojásKeresőnek köszönhetően felejthetetlen szórakozásban lesz része az egész családnak és az összes pajtásnak! Készülődjetek együtt, itt mindent megtaláltok egy helyen, hogy teljes legyen az élmény! Most már tényleg semmi nem állhat az utatokba, hogy ez a húsvét minden eddigit felülmúljon!