Hűvös helyek, ahol a tomboló kánikulában is felfrissülhetsz a hétvégén

Nem csak klasszikus strandolással vészelhetjük át az év eddigi legkomolyabb hőhullámját. Ha nincs kedvünk a ricsajban, olajos lángostól eltelve hűsölni, akkor vehetjük az irányt a hegyek felé vagy a föld alá is.

Erdő mélyén

Elég ránéznünk az ország hőtérképére, és rögtön kiderül, hogy ilyenkor érdemes a hegyekbe menni. Persze a Balaton körül is kellemesebb a levegő, de a Mátrában, a Bükkben vagy a Börzsönyben a Nagy Hideg-hegyen jóval olcsóbban és békésebb körülmények között juthatunk némi friss levegőhöz. Nappal persze itt is 30 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk, de éjszakánként csodálatosan lehűl a levegő.

Szemlő-hegyi-barlang

Aki a főváros felhevült betontengerében keres egy kis felfrissülési lehetőséget, annak elég a Szemlő-hegyi barlangig eljutnia. Meleg ruhát érdemes vinni, mivel itt egész évben 12 fokos a hőmérséklet. Ha végigbarangoltunk a kiépített útvonalon, még egy interaktív kiállítást is megtekinthetünk.

Miskolctapolcai barlangfürdő

A Bükk lábánál a barlanglátogatást strandolással is összeköthetjük, Miskolctapolcán több százezer éves, természet alkotta barlangjáratokban fürödhetünk és élvezhetjük a vadvíz vízáramának kellemes masszírozását. Ráadásként a Float Spa fantázianevű lebegő kabinokban lazulhatunk le tökéletesen.

BHG Jégpálya, Budapest

A jégkorizás tipikusan téli időtöltés, de szerencsére vannak helyek, ahol nyáron is átléphetünk kicsit a télbe, és csúszhatunk egyet a jégen. Ilyen a BHG Jégpálya Kelenföldön, ahol időjárástól és évszaktól függetlenül minden héten kapnak pár órát a hobbikorcsolyások.

Borkóstoló

Akármelyik borvidéket vesszük ilyenkor célba Villánytól Egerig, ha lejutunk a borospincébe, már nyert ügyünk van. Csak arra vigyázzunk, hogy valóban csak kóstolgassunk, különben a felszínre érve hirtelen csúnyán fejbe csaphat bennünket az alkohol.

Sziklakórház

A strandok hangulatától talán ez a helyszín áll a legtávolabb, 12 éven aluliaknak nem is ajánlott a föld alatti túra. Készüljünk egy valódi időutazásra, amin a régi világháborús kórház mellett egy atombunkert is megtekinthetünk, miközben garantált a 15-18 fokos hőmérséklet.