I love Budapest

Vidéki lány a nagyvárosban. A gyár csak jól titkolt átmenet lehet, a fő a nyerő pasi beszerzése - hangzik a tanítás a legjobb barátnőtől.

Anya és lánya gyalogol a pusztában. A lány (Hámori Gabi) Pestre készül, ahova Móni (Kovács Martina), legjobb barátnője hívja. Anyja bíztatja, ott van a lehetőség, nem is itt az isten háta mögött. Anikó az első perctől kilóg a nagyvárosi közegből. Naivitása láttán nem tudjuk nem szeretni, nem izgulni érte. Móni és barátja, az igen kétes üzletekből élő Krisztián (Lengyel Tamás) nem tudják kiölni az ártatlanságot, a jóakaratot a "falusi" lányból.
Anikó pedig természetesen nem abba a férfiba szeret bele, akit Móni szánna neki. Miki a biztonsági őr (Csányi Sándor) nem az a kimondott "nyerő típus". Se pénz, se perspektíva, sőt, csak így egymás közt valljuk be, ész sem olyan sok. Csoda-e, hogy Krisztiánék minden nagyobb erőfeszítés nélkül bepalizzák?
Anikó és Móni értékrendje összecsap. A frissen érkezett lány igazodni igyekszik a "nagyviláginak" tartott szabályokhoz, de ez nem sikerül. A nézők nagy örömére. Hiszen végig ezért drukkoltunk. A film lezárása így megnyugtató, bár kissé a Közel a szerelemhez című, szintén magyar munkára emlékeztet. Kár. De legalább ez az egyetlen szomorúság a film kapcsán.