Ifj. Vidnyánszky Attila vehette át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján idén ifj. Vidnyánszky Attila kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt.

A csodálatos színésznő emlékére alapított díjat minden évben a társulat titkos szavazással annak a színművésznek ítéli oda, aki a legkiemelkedőbb művészi teljesítményt nyújtotta.
Idén ifj. Vidnyánszky Attila a Hamlet és a Háború és béke című előadásokban nyújtott alakítását ismerte el ezzel a díjjal a Vígszínház társulata.

A díjazottról: 
1993-ban született Beregszászon. 2010-ben felvételt nyert a Színház-és Filmművészeti Egyetem színész szakára, Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályába. Egyetemi gyakorlatát a Nemzeti Színházban és a Vígszínházban töltötte. Az egyetemi évek alatt a színészkedés mellett, több rendezése is ment az Ódry Színpadon. 2014-ben megkapta a Gundel Művészeti Díjat, 2015-ben az egyetem elvégzése után a színikritikusok a legígéretesebb pályakezdőnek választották, 2016-ban Junior Prima-díjas lett. Az egyetem befejezése után dolgozott a Budaörsi Latinovits Színházban, ahol a Liliomfit vitte színre, majd a Gyulai Várszínházban megrendezte a III. Richárdot, mely később a Nemzeti Színház a repertoárjára került, 2016-ban a Radnóti Színházban vitte színre Bulgakov Iván, a rettenet című darabját. 2017-ben a Vígszínház társulatának a tagja lett. Eddig Hamletként és a Háború és béke Napóleon Bonaparte-jeként bizonyított a színház nézőinek, A félkegyelmű című rendezését 2018 elején kezdi próbálni a társulattal a Pesti Színházban.