Így feszít Ian McShane az Amerikai istenekben

Neil Gaiman kultikus regényéből a Starz készít sorozatot. Gillian Anderson is benne lesz!

Pompás képeket közölt az Entertainment Weekly a Starz legújabb tévésorozatából, az Amerikai istenekből, amit természetesen átvett minden mozis és tévés portál. A Katedrális, a Deadwood és a Trónok harca veterán sorozatsztárja, Ian McShane ezúttal a Szerda nevű, titokzatos öregurat alakítja, aki egy börtönből frissen kijött, Árnyék nevű izomhegyet kér meg arra, hogy furikázza őt keresztbe-kasul az Egyesült Államokon, amíg megbeszél egy-két dolgot a régi barátaival és ismerőseivel.

letoltes_2.jpg

Csakhogy ezek a régi ismerősök egytől-egyig furcsa alakok: csupa elfelejtett isten, veszélyes csudabogár, meg egy punkfrizurás, alkoholista ír verőlegény, akinek elvileg a szivárvány tövében lévő kincset kellene őriznie. Árnyékot Ricky Whittle alakítja, a feleségét Emily Browning, Orlando Jones lesz Mr. Nancy, Gillian Anderson pedig az új, amerikai istenek egyike, Média.

A sorozat vezető producere Bryan Fuller, aki korábban olyan kedvelt (bár nem feltétlenül nézettségi rekordokat döntögető) szériákat felügyelt, mint a Hannibal és a Halottnak a csók. Sajnos premierdátum még nincs, de 2017 előtt ne is nagyon várjuk. (via Geektyrant)