Így néz ki a magyar helyszíneken készülő Szárnyas fejvadász 2

Gyönyörű látványtervek szivárogtak ki a Budapesten forgó Blade Runner 2-höz.

Pompás Szárnyas fejvadász 2 concept art képeket és egy Denis Villeneuve-portrét is közölt a napokban az Entertainment Weekly magazin, ami azért nagyon fontos nekünk, magyaroknak, mert az 1982-es sci-fi folytatását idén nyáron itt forgatják Budapesten. A  főszereplő, Ryan Gosnling júniusban meg is érkezett Magyarországra (a feleségével, Eva Mendes-zel együtt), reméljük hamarosan az első rész sztárja, Harrison Ford is befut. Az biztos, hogy a futurisztikus Los Angelest helyettesítő Budapest látványterve nagyon jól néz ki. Íme egy utcakép:

bladerunner2.JPG

Ez pedig egy látkép a városról:

bladerunner2_2.JPG

Magáról a film sztorijáról továbbra is elég keveset tudni. Annyi biztos, hogy forgatókönyvet ugyanaz a Hampton Fancher írta, aki az első részt jegyezte. A történethez felhasználta azokat a jeleneteket is, amiket az 1982-es változatból a drága külső forgatás és az olcsón megszerzett nagyvárosi díszletek miatt Ridley Scott végül kidobott. Ilyen volt többek között a régi nyitójelenet is, amiben Rick Deckard egy westernhangulatú, futurisztikus farmon intézi el az első szökött replikánst: 

10493589_e51854651caf2d70e290146b0968051c_wm.jpg

A Szárnyas fejvadász 2-t viszont már nem Ridley Scott rendezi, hanem a Sicariót is jegyző Denis Villeneuve, aki 1982-ben, amikor moziban látta a Blade Runnert, biztosan nem gondolta volna, hogy 34 évvel később ő rendezi meg a folytatását. A 2017 őszén mozikba kerülő új részben Ryan Gosling és Harrison Ford mellett láthatjuk majd Mackenzie Davist is, aki már a Mentőexpedíció magyarországi forgatásán is itt volt Budapesten.