Ismét Budapestre jön a Mentőexpedíció sztárja

De nem Matt Damon, hanem Mackenzie Davis, aki a nálunk forgó Szárnyas fejvadász 2 egyik szereplője.

A CTRL nélkül című sorozatból és a Mentőexpedíció című filmekből ismert Mackenzie Davis színésznő is csatlakozott a magyarországi helyszíneken készülő Blade Runner 2 stábjához, Ryan Gosling és Harrison Ford mellé - írja a Variety.

A színésznő a Mentőexpedíció forgatása miat már járt Budapesten, a filmben a NASA egyik alkalmazottját alakította, a NASA-ban játszódó jeleneteket pedig Budapesten vették fel.

A kultikus, 1982-es sci-fi folytatásáról egyelőre keveset tudni, de az ép elég izgalmas! A forgatókönyvet ugyanis ugyanaz a Hampton Fancher írta, aki az első részt jegyezte, a történethez pedig felhasználta azokat a jeleneteket is, amiket a 34 évvel ezelőtti változatból a drága külső forgatás és az olcsón megszerzett nagyvárosi díszletek miatt Ridley Scott végül kidobott. Ilyen volt többek között a régi nyitójelenet is, amiben Rick Deckard egy westernhangulatú, futurisztikus farmon intézi el az első szökött replikánst:  

10493589_e51854651caf2d70e290146b0968051c_wm.jpg

A Szárnyas fejvadász 2-t viszont már nem Ridley Scott rendezi, hanem Denis Villeneuve, Scott produceri segítségével. Ez szerencsére nem akkora tragédia, mivel a 49 éves rendező egy rakás díjat és pozitív kritikát bezsebelt a legutóbbi akciófilmjével, a Sicario - A bérgyilkossal. A Blade Runner 2-t 2017.október 6-án mutatják be az amerikai mozik, reméljük, itthon is ugyanekkor láthatjuk majd.