Itt a tél utolsó hétvégéje!

Töltsük el kellemesen, gyűjtsünk élményeket! Lehet a föld alatt futni, fánkfesztiválon kóstolgatni, és Békéscsabára menni Andy Warhol-kiállításra.

Mentes Feszt - A glutén-, laktóz- és cukormentes, egészségtudatos termékek és szolgáltatások fesztiválja - ELTE Lágymányosi Campusa, február 23-24.


A rendezvényen minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit. 2 szinten, több mint 1000nm-en vonultatják fel a "mentes" irányzatok legnevesebb szereplőit. Kiállítás, szakmai előadások, kispiac, gasztro udvar és megannyi érdekesség.

Cziffra György Fesztivál 2019 – Több helyszínen, február 17-25.


A 2019-es Fesztiválon is impozáns művész névsor örvendezteti majd meg a közönséget José Cura sztárvendéggel az élen. A klasszikus zenei koncertek mellett könnyűzenei estek, tudományos előadások, kiállítások és mesterkurzus is színesíti a Fesztivál palettáját.

III. Budai Farsangi Fánkfesztivál – Kőrösy József sétány, február 23-24.


2019. február 23-24 között ismét megrendezésre kerül a Farsangi Fánkfesztivál, ahol több, mint 80 féle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. Az új helyszín a XII. kerületi meseszép Gesztenyés kert, a MOM Sport mögötti nagy parkoló.

Andy Warhol – Ezüst úton a bölcsőtől a …-ig – Békéscsaba, Munkácsy Mihály Múzeum, február 20. - május 26.


A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum kiállításán – a világviszonylatban is jelentős gyűjteménnyel büszkélkedő – Andy Warhol Modern Művészeti Múzeum (Mezőlaborc/Medzilaborce, Szlovákia) gyűjteményéből származó nyolcvan (!) műtárgy látható. A szitanyomataival jelentékeny értéket képviselő művész személyes tárgyai, öltözékei közül is szerepel majd néhány. A bemutatásra szánt példátlanul gazdag képzőművészeti anyag jónéhány olyan műtárgyat tartalmaz, amely a korszak szimbólumává vált. Ezek közé tartozik a Marilyn Monroe-t ábrázoló sorozat tíz színvariációban, Andersen, Lenin vörösben és feketében valamint Kennedy.

Laibach (SI) - The Sound of Music Tour 2019 – A38, február 22. 20h


Tavalyi fellépése után ismét az A38 Hajón koncertezik a kultikus szlovén indusztriál-úttörő-képzőművész-zenész csoport, a Laibach! A kollektíva tavalyi-tavalyelőtti koreai kalandjának eredménye a Sound of Music című friss nagylemez, melyen szokás szerint egy zenei klasszikust (ezúttal A muzsika hangját) sajátít ki, borít be brutális indusztriál körítéssel és angyali hangú gyerekkórussal. A lemezhez nagyszabású turné társul, melynek során a Laibach február 22-én visszatér az A38-ra, hogy Ivan Fras, legendás pilótasapkájában, dübörgő basszushangján, ipari sújtások között sorolja fel nekünk, melyek is a kedvenc dolgai.

BBU Föld Alatti Futás – 2019 - Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ – KÖSZI, február 23. 9h


Az idei esemény különleges tematikát kap, melyet „különös vendégek” hoznak majd el, hiszen földönkívüliek lepik el Kőbánya felszín alatti terepét. Döntsd el Te, hogy barátságos szándékkal érkeztek vagy valóban menekülnöd kell előlük?!
Ne hagyd ki a landolást: találkozzunk a főhadiszállásukon, a kőbányai pincerendszerben!