Itt a világvége: újabb Alkonyat-filmek jöhetnek!

A Lionsgate főnöke kijelentette: bármit megfilmesít az Alkonyat-könyvek szerzőjétől, Stephanie Meyertől.

Négy éve volt utoljára a mozikban olyan film, amiben Kristen Stewart egy vámpír és egy vérfarkas szerelme között őrlődött, a Lionsgate igazgatóhelyettese, Patrick Wachsberger azonban nem tartja kizártnak, hogy lesz még folytatás. Az Alkonyat franchise ugyanis 2008 és 2012 között öt mozifilmmel összesen 3,3 milliárd dollárt kaszált, a stúdiónak pedig nagyon kellenek a megbízhatóan sok pénzt termelő brandek, hiszen a megfilmesíthető Éhezők viadala-könyvekből már kifogytak (és a Fűrész franchise-t is majd csak 2017-ben folytatják).

Megfilmesíthető könyv persze már az Alkonyat-széria esetében sincs, de Wachsberger bízik abban, hogy az eredeti vámpírregényeket író Stephenie Meyernek még van mondanivalója az emberséges vámpírról, Edward Cullenről (Robert Pattinson), vagy arról, hogyan jön később össze a farkasember Jacob (Taylor Lautner) Edward és Bella lányával, Renesmee-vel.

Stephanie Meyer egyébként 2015-ben, az eredeti Alkonyat-regény megjelenésének tizedik évfordulójára Life and Death: Twilight Reimagined címmel megírta az első könyvet fordított felállással: a 17 éves amerikai tinédzser, Beaufort Swan az esős Washington államba költözik a napfényes Arizonából, és halálosan beleszeret egy vámpírlányba, Edythe Cullenbe. Ugyanakkor a fiatal bőreváltó indiánlány, Julie Black is nagyon bejön neki, és ez mindenféle bonyodalmakhoz vezet...

A fordított könyv mellett Meyer és Kristen Stewart két éve egy kisfilmes versenyt is elindított, ahol a fiatal rendezőnő-jelölteknek az Alkonyat világára kellett új sztorikat kitalálnia és leforgatnia. (via Movieweb)