Jennifer Aniston sem tudta, miért ostorozza magát Matthew Perry

A Jóbarátok Chandlerét alakító színész úgy érezte, meghal, ha nem nevet a poénjain a közönség.

Nyílt titok, hogy a Jóbarátok sorozat öt főszereplője közül a Chandlert alakító Matthew Perry tudta a legnehezebben kezelni a sztárságot, és az azzal járó stresszt. Már a forgatás közben rákapott az alkoholra, a gyógyszerfüggősége pedig olyan súlyos méreteket öltött, hogy 1997-ben és 2001-ben is be kellett vonulnia egy klinikára. Későbbi nyilatkozata szerint a függőségének köszönhetően

a Jóbarátok forgatásából három év, a 3. és a 6. évad között teljesen kiesett neki.

2018-ban meg kellett műteni gasztrointesztinális perforáció miatt (ez a belek átlyukadását jelenti – a szerk.), ami után három hónapot töltött kórházban. Vélhetően ez a betegség is a három évtizedes alkoholbetegségére vezethető vissza.

Egy friss interjújában Jennifer Aniston elmesélte, hogy a forgatás idején nem értette, miből fakadtak Perry mentális problémái. A színész nagyon rosszul viselte, ha nem nevetett a közönség a mondatain, és emiatt önmagát ostorozta, ami Anistont akkoriban meglepte, de utólag már megérti.

Minderről maga Perry is beszélt a Jóbarátok: Újra együtt nosztalgiázós műsorában.

Úgy éreztem, meghalok, ha nem nevetnek. (…) Ez nem egészséges, tudom, de amikor elmondtam egy mondatot, és nem nevettek, akkor elkezdtem izzadni és remegni, és teljesen bepánikoltam.

A sorozathoz kapcsolódó hír, hogy a rajongók 2022-től befizethetnek egy Jóbarátok tematikájú tengeri utazásra. A hajón kosztümös partyk, főzőshow-k és vetélkedők is lesznek.

Via: NME