Jobs, Véres románc, Star Trek – A fikció három árnyalata

A saját néven szereplő valódi személyektől a totális fantáziaszülemények felé haladhatunk három hétvégi filmünk jóvoltából. Steve Jobs és Kirk kapitány közé egy nem teljesen kitalált őrült ékelődik.

Jobs – Gondolkozz másképp
Az megvan, hogy Ashton Kutcher is eljátszotta a maga nagy életrajzi filmes, method actinges, titkon díjakat remélős főszerepét, de szegény csak egy Arany Málna-jelölést kapott érte? A Steve Jobs-szendvicsben Noah Wyle (A szilikonvölgy kalózai, 1999) és Michael Fassbender (Steve Jobs, 2015) közé szorult színész alakítását itthon nem is láthattuk a mozikban, de DVD-n és a tévében elemezhetjük teljesítményét. Péntek este például a Story 4-en. Az enyhe fokú hülye járásban szenvedő Apple-vezér felemelkedéséhez Dermot Mulroney, Josh Gad, Lukas Haas, Matthew Modine és J.K. Simmons asszisztál, előttünk pedig lassan kirajzolódik egy portré a virág, szeretet és magánélet nélküli hippiről, aki rájött, hogy az elektronikus kütyük akár ki is nézhetnének valahogy.


Véres románc
Szombaton késő éjjel szintén egy nyomokban igaz történetnek örülhetünk, már ha szeretjük a másokat önvédelemből feldaraboló, pszichotikus nőverőket. A jelenleg is vád alatt álló New York-i milliomos, Robert Durst körüli haláleseteket 2010-ben Andrew Jarecki színezte játékfilmmé, Ryan Gosling és Kirsten Dunst közreműködésével. David Marks névre keresztelt hősünk csendes bioboltos szeretett volna lenni, de apja visszakényszerítette az üzleti életbe. Hogy ettől kattant be, vagy mástól, illetve hogy bekattant-e egyáltalán, legalább akkora rejtély, mint az, hogy hová lett neje, Katie.

Star Trek (2009)
Ha pedig végképp szeretnénk elszakadni a valóságtól, itt van nekünk egy ügyesen és kedvelhetően modernizált sci-fi-legenda, amelyben Chris Pine, Zachary Quinto és a viccesre maszkírozott Eric Bana felrobbanó bolygók között születő barátságról, tér-idő kontinuumról és bosszúvágyról mesél. Hogyan is lázadhatnánk hatékonyabban a mindent elárasztó Star Wars-téboly ellen, mint azzal, hogy a nagy premier előtti vasárnapon csak azért is Star Treket nézünk?

Péntek: Jobs - Gondolkozz másképp, STORY4, 21.00
Szombat: Véres románc, DUNA Televízió, 23.25
Vasárnap: Star Trek, SUPER TV2, 16.30