Jöhet a Bourne 5?

Úgy tudtuk, Matt Damon már nem tér vissza amnéziás titkosügynökként, és Paul Greengrass rendező is teljesen kifogyott már az ötletekből, de ezek szerint rosszul tudtuk.

A 2002-es A Bourne rejtély feszes tempójával, remekül koreografált harcaival és jól kitalált címszereplőjével sokak szerint megújította az akciófilm kifáradó műfaját, így nem csoda, hogy három folytatást is produkált. Igaz, Matt Damon a négyből csak három filmben szerepelt, a negyediknél a 2012-es Bourne hagyatéknál „átadta” a gyeplőt Jeremy Rennernek, és ekkor úgy tűnt, soha nem is tér vissza, és Renner kap majd folytatást. Az új hír azonban az, hogy Damon mégis visszatér, sőt, az a Paul Greengrass is vele tart, aki a színészt a második és harmadik részben rendezte, és akivel a Zöld zóna cími iraki háborús filmben is együtt dolgoztak. 

Bár a történet végét szándékosan hagyták lezáratlanul, Greengrass többször is hangsúlyozta, hogy már nem lát semmiféle kreatív kihívást a Bourne franchise-ban, ami az első három darabbal több, mint egy milliárd dollárt hozott. Úgy tűnik, mégis akadt egy olyan ötlet, amivel a Universal Pictures rá tudta venni a visszatérésre, sőt, a forgatókönyv megírására is, és a stúdió olyan lelkes lett, hogy az ötödik Bourne filmet már ki is tűzték 2016-ra. Ezzel csak szegény Renner jár rosszul: az új folytatást most 2015-ről a következő évre tették át, pedig Justin Lin személyében már rendezőt is szereztek neki, aki viszont menet közben A törvény nevében második évadjának első két részét rendezi, szóval ő biztos nem marad munka nélkül.