John Cleese visszavonul, de tényleg!

„Már csak öt vagy hat évem van hátra, aztán már végem is van – de legalább nem kell az Ebola vagy az Iszlám Állam miatt aggódnom.” – nyilatkozta kissé pesszimistán John Cleese.

Az ex-Monthy Python tag, színész, komikus és író John Cleese bejelentette visszavonulását a filmipartól. A 74 éves Cleese, aki volt Pythonos társaival nemrég élőben idézte fel legjobb munkáit, életrajzi könyve, a So Anyway... népszerűsítése közben, egy angol irodalmi fesztiválon állt elő a hírrel, majd hozzátette, alig várja a halált, mert "a legtöbb nagyszerű ember már amúgy is halott, így odaát remek társaságban fogok pazarul szórakozni.” Az abszurd humor egyik mestere fáradtnak tűnt, és amikor előzőleg arról faggatták, lesz-e folytatása az olyan nagysikerű munkáinak, mint A hal neve: Wanda, azt válaszolta, hogy biztos csalódást fog okozni, de már nem akar belevágni egy új filmbe, hiszen annak elkészítése nagyjából három-negyed évig tart, és ehhez ár túl öreg – közben meg is halhat.

Cleese arról is beszélt, hogy ő és a legendás Monty Python többi tagja talán nem is voltak olyan nagy barátok: „A Python megértéséhez a lényeg, hogy minden tag másfelé indult el a feloszlás után. Michael [Palin], tudják, azokat az utazóműsorokat készíti, amikre csakis akkor kapcsolok, ha nem tudok elaludni. Eric Idle nagyon ért a dalszövegekhez, ezért dalokat ír. Terry Gilliam a következő történetnélküli extravagáns filmjéhez próbál pénzt szerezni. És Terry Jones szimplán őrült – gyerekkönyveket ír, és nemrég Lisszabonba utazott, ahol porszívókról rendezett egy operát!.” – nyilatkozta, de nem kell feltétlen komolyan venni, majd egy amerikai talkshowban sikerült megsértenie Taylor Swift tiniénekesnő macskáját. De tényleg!