Johnny Depp lett a Tupac-film főszereplője

A sztár természetesen nem a Vegasban lelőtt rappert alakítja, hanem a gyilkos után nyomoz.

Johnny Depp lesz a két legendás rapper, Tupac és Notorious B.I.G. haláláról szóló film, a Labyrinth főszereplője. Az 53 éves sztár természetesen nem a '90-es évek egyik hip hop királyát alakítja majd, hanem ő alakítja Russell Poole felügyelőt, aki Tupac 1996-os és B.I.G. egy évvel későbbi halála ügyében nyomoz.

A két haláleset ugyanis máig megoldatlan. A nyugati parti Tupac elleni Las Vegas-i merényletet egyesek szinte azonnal a keleti parti Notorius B.I.G nyakába varrták, mivel a két hip hop sztár ekkoriban pont haragban volt egymással, ami egyenesen a két part közti rapháborúba torkollt. Notorius B.I.G.-t 1997-ben szinte ugyanúgy ölte meg a máig ismeretlen tettes Los Angelesben, ahogy egy évvel korábban Tupacet: a rapper mellett lefékezett egy autó, amiből többször is rálőttek.

A film arról szól majd, hogy egy Los Angeles-i zsaru, Russell Poole hónapokat tölt a két eset kivizsgálásával, és végül arra jut, hogy a gyilkost a rendőrség köreibe beépült gengszterek között kell keresni. Ez volt egyébként Notorius B.I.G. anyjának, Voletta Wallace-nak is a teóriája, de hiába vitte bíróságra az ügyet, 2010-ben elutasították az indítványát. Egy másik Los Angeles-i rendőr, Greg Kading viszont arra jutott a saját nyomozása során 2006-ban, hogy B.I.G.-t nem az alvilággal összejátszó, korrupt rendőrök ölték meg, szerinte ez a gengszter rapperek egymás közti leszámolása volt. A két zsaru véleménye mellett sok más, az ügyről írt könyv konteója is bekerült a filmbe, amelyet Brad Furman rendez.