Jön a Re-animátor 4, ami egyúttal remake is lesz

13 év szünet után folytatódhat H.P. Lovecraft kulthorrorja a hullákat feltámasztó, őrült Dr. Westtel.

Stuart Gordon 1985-ös horrorvígjátéka, a Re-animátor az őrült élőholtas ámokfutások, és a pucér csajokat lesegető, életre kelt levágott fej miatt a VHS-korszak egyik nagy geek kedvencének számított. Még úgy is, hogy a címén és a főszereplőn, a holtakat újjáélesztő Dr. Herbert Westen kívül lényegében semmi köze nem volt a kultikus horroríró, H. P. Lovecraft eredeti novellájához.

A nagy sikerre való tekintettel Stuart Gordon 1989-ben forgatott egy második részt is Jeffrey Combs főszereplésével, Bride of the Re-Animator címmel, 2003-ban pedig elkészült a trilógia záródarabja, a Beyond Re-Animator, ami már nem is zombis vígjáték volt, hanem a börtönlázadásos filmek esztelen és vérbő paródiája, Elsa Patakyval, Torrentével (Santiago Segura) és egy leharapott, majd önálló életre kelt, patkányokkal verekedő pénisszel!

Re-Animator: Evolution munkacímet viselő negyedik részhez viszont már nem lesz köze sem Stuart Gordonnak, sem Jeffrey Combsnak - és ez legalább olyan rossz hír, mint amilyen jó. Az új verziót egy színészből lett rendező, Serge Levin jegyzi, a forgatókönyvet pedig szintén egy színész, Johnathon Schaech írja, aki korábban már megcsinálta az Országúti diszkó 2-t, de persze Patrick Swayze nélkül. A két fiatal és elszánt filmes viszont azt ígérik, sokkal közelebb fog állni az ő verziójuk Lovecraft eredetijéhez, mint a Stuart Gordon-féle, vértől és más testnedvektől csöpögő B-filmes feldolgozás: igazi horror lesz, természetfeletti sc-fi elemekkel vegyítve. Kíváncsian várjuk! (via Movieweb)