Karácsonyra hangolódva

Mindjárt itt a karácsony! Azonban ez nem jelenti azt, hogy kevesebb program közül válogathattok. Mutatunk egy pár szuper ötletet, amivel garantáltan nem fogtok unatkozni a mai napon sem.

Babaróka

Budapest Bábszínház, december 23., 10.30h

Kiss Judit Ágnes Babaróka-könyvei az utóbbi években hatalmas sikert arattak az óvodás gyerekek és szüleik körében. A mesék egy emberi tulajdonságokkal felruházott, hétköznapiságában is különleges rókacsalád mindennapjait dolgozzák fel. 

Csillagtánc

Fővárosi Nagycirkusz, december 23., 11h, 15h

Annyiféle csillag van, ahány ember. Vagy annyiféle, ahány érzelem. Mindennek és mindenkinek megvan a maga választott csillaga, amely mutatja neki az utat, reménnyel tölti el, bevilágítja az éjszaka vagy a rosszkedv sötétségét. Nézz az artisták csillagszemébe, és válassz magadnak cirkuszi csillagot! Olyan csillagod lesz, amilyen senki másnak nincsen!

A dzsungel könyve

Pesti Színház, december 23., 14.30h, 19h

Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története? Szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról - vagyis mindarról, ami egy "kölyökkel" megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.

A padlás

Vígszínház, december 23., 14.30h, 19h

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...

Gengszter nagyi

Budapest Bábszínház, december 23., 15h

David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi-emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása. A Gengszter nagyi főhősei egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben.

Kristály

Müpa Sátor, december 23., 17h, 19h

A Recirquel az idei téli szezonban új, az év végi ünnepek hangulatát idéző produkcióval jelentkezik. A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár a Müpa épülete előtt felállított hatalmas, hólepte cirkuszsátorba, ahol a csillogó, jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.

ByeAlex és a Slepp

Akvárium Klub, december 23., 19h

Az elmúlt években hatalmas utat járt be, slágerei folyamatosan a YouTube felkapottsági listáján vannak és a rádió is az ő dalait zengi. A fesztiváloknak is rendszeres fellépője, ahol teltházas bulikat csinál.
Zenei karrierje mellett az ország egyik legnépszerűbb tehetségkutatójának zsűritagja és az ott felbukkanó előadókat is támogatja produceri munkájával. A 2021. december 23-i koncert mindenképp atom lesz, ahol garantáltan felcsendülnek a legismertebb dalok is!

Maga lesz a férjem

Karinthy Színház, december 23., 19h

A szerelem az egyik olyan dolog a világon, amiért az ember szinte bármire képes, néha még afféle őrült tettekre, kisebb-nagyobb füllentésekre is, amelyek aztán elképesztően vicces helyzetekbe tudják hozni a szereplőket. Annyira komplikált érzés, hogy szinte bele lehet bolondulni, sőt, zenés vígjáték gyanánt még énekelhetünk is róla. 

A romantika vándorai | Balog Alexandra és Vecsei H. Miklós verses-zenés estje

MOM kulturális Központ - MOMKult, december 23., 19h

Balog Alexandra és Vecsei H. Miklós zenés-verses estje Schubert, Chopin és Liszt munkásságát járja körbe. Az este folyamán a hazai vonatkozások is helyet kapnak: a zongoraműveket közrefogó versek, szövegek a Byron- és Goethe-költemények mellett javarészt magyar költők köré épülnek.

Legénybúcsú

Játékszín, december 23., 19h

A szerző színészként és rendezőként is jegyzi a darabot. A Játékszín színpadáról is ismert sztárok közreműködése mellett színházunkban még új művészek is debütálnak az előadásban. A mai magyar szórakoztató színpadi művek palettáján garantáltan új színfolt lesz majd ez a komédia. A Legénybúcsú helyszíne egy szálloda, ahova két jóbarát érkezik, egyikük azonban alaposan megkeveri a szálakat...

Mobilmánia Karácsonyi Nagykoncert

Papp László Budapest Sportaréna, december 23., 19h

Kékesi 'Bajnok' László és Zeffer András-Zefi nevét nem kell bemutatni a hazai rockrajongóknak. BAJNOK & ZEFI 40 címmel jelent meg 2020-ban egy jubileumi válogatáslemezük, parádés sztárvendégekkel, amit most egy látványos KARÁCSONYI NAGYKONCERT követ a Budapest Sportarénában.

Gloria

Radnóti Tesla Labor, december 23., 19h

A Gloria című szatíra egy sikeres New York-i magazin irodájában játszódik, ahol az asszisztensek igyekeznek mindent megtenni azért, hogy önmagukat a vállalati hierarchiában jó helyre pozicionálják – és hétköznapi csatáik közepette nem veszik észre, hogy démonokat teremtenek maguk között. A darab a húszas-harmincas generáció aktuális témáit járja körül.

Mary Poppins

Madách Színház, december 23., 19h

Áll a bál a Banks család Cseresznyefa utcai otthonában. A ház urának felháborodására az elmúlt négy hónapban a két gyerek mellől hat dada szökött meg viharos tempóban. A legnagyobb zűrzavar közepette a semmiből egyszerre ott terem egy rendkívüli hölgy, bizonyos Mary Poppins. Elvállalja a gyerekek nevelését, sőt csodás változást hoz a család életébe. 

Hálaadás - A Nemzeti Filharmonikusok karácsonyi koncertje

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenytere), Online, december 23., 19.30h

Ha ünnep van, akkor muzsikálnak - és ha ünnepre várunk, akkor is! A karácsony, az emberiség legnagyobb ünnepe, amely öt földrész lakói között teremt lelki összhangot, el sem képzelhető zene nélkül. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar koncertjén, amelyen kiváló vokális kvartett és egy nagyszerű orgonaművész lép fel, s amelyet a külföldön élő, jelentős sikereket arató karmester vezényel, többféle muzsika csendül fel, a különlegességtől a leghíresebb repertoárdarabokig.

A két pápa

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, december 23., 19.30h

Anthony McCarten darabja a lelkiismeret-krízis drámája. Mindkét embert kísérti a bűn érzete: Benedeket azért, mert túlvédelmezi a papjait, Bergogliót azért, mert nem tudta megvédeni követőit a katonai juntától. McCarten a saját aggodalmaikat mondatja ki velük. 

Európa Kiadó - Love 2020 lemezbemutató, vendég: Kiss Llászló+4

A38 Hajó, december 23., 20h

Az év utolsó hónapjában újra az A38 Hajó színpadán lép fel az Európa Kiadó! A ’80-as évek elején alakult, Menyhárt Jenő gitáros–énekes–igazgató köré épülő Európa Kiadó története nem hagyományos zenekartörténet. A zenekar közel 40 éves fennállása alatt számos emblematikus felállásban működött, jelenleg Menyhárt Jenő mellett Bujdosó János, Kálmán András, Koroknay András és Gyenge Lajos a zenekar tagjai.

Klasszikus Karácsony - A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar lemezbemutató koncertje

Budapest Kongresszusi Központ, december 23., 20h

A legszebb magyar karácsonyi énekek Ott Rezső hangszerelésében. A nyár legmelegebb napjaiban stúdióba vonult az Óbuda Danubia Zenekar, hogy rögzítsék annak a CD lemeznek az anyagát, amelyet ezen a koncerten szeretnének Önöknek bemutatni és karácsonyi ajándékként átnyújtani. A legszebb magyar karácsonyi énekeket Ott Rezső vadonatúj hangszerelésében hallhatják a koncerten és a helyszínen megvásárolható lemezen.

Solati I BJC

Budapest Jazz Club, december 23., 20h

Karácsonyi előtt egy nappal Solati Koncert a Budapest Jazz Clubban ! Ne maradjatok le!