Keddi rutin

Nem kell kétségbe esni, hogy mi legyen a gyerekekkel az őszi szünet alatt. Munkába menet dobd be őket egy workshopra! Dolgod végeztével pedig ülj be egy színházba, vetítésre, halgass meg egy jó koncertet! Mutatjuk a legjavát.

Öltöző - Jelmezkészítő workshop gyerekeknek

Ludwig Múzeum, október 26., 10:00

A Nagylátószög – 120 éves a magyar film című kiállításhoz kapcsolódóan a filmekhez készült jelmezeket és jelmezkészítési alapelveket ismerhetitek meg csoportokban elvégzett feladatok keretében. Ezt követően ti is alkothattok jelmezeket magyar filmek karakterei számára.


Holdbeli csónakos

Budapest Bábszínház, október 26., 10:30

Weöres Sándor költői mesejátéka a szó legmélyebb, legnemesebb értelmében mese is, játék is. A vásári bábhagyomány humorát és szabadságát ötvözi a klasszikus népmesék felnőtté válásról szóló történeteivel, darabjában egyszerre van jelen a bábjáték könnyedsége és az élet komolysága. Varázslatos mű, amely a család minden tagjához szól.


Múzeumi szünetelő | Zenés alkotás Richterrel

Magyar Nemzeti Galéria, október 26., 10:30

"Gerhard Richter életműve komoly, néhol pedig tragikus témákat feszeget. A fotókról visszaköszönő vidám tekintete viszont azt üzeni nekünk “nem kell ezt azért olyan komolyan venni!”. Programunkban megismerkedünk a festő kísérletező stílusával, majd pedig vidám, közös zenés alkotásba fogunk."


Fonó Session: Vonós Örömzene

Fonó Budai Zeneház, október 26., 16:30

A Fonó Session sorozat kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül.


A művészet templomai - Tintoretto: Egy lázadó Velencében

Várkert Bazár, október 26., 18:00

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából. A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei, Tintoretto, Tiziano és Veronese közötti rivalizálást mutatja be.


A művészet templomai: Impresszionista ritkaságok

Art+ Cinema, október 26., 18:00

A művészet templomai sorozat következő epizódja az impresszionizmus által elindított művészeti forradalom történetét beszéli el ötven, a nyilvánosság elől korábban elzárva tartott, rendkívül értékes festményt bemutatva, melyek jelenleg is a római Palazzo Bonaparte kiállításának részei.


MOZI - Felicità

Francia Intézet, október 26., 18:30

A 11 éves Tommy ismét útra kel különc szüleivel. Frissen szabadult apja ezúttal megígér neki valamit: a kölyök nem fog lemaradni az iskola első napjáról. Ezt persze még azelőtt ígérte meg, hogy ellopott volna egy sportautót, eltűnt volna az anyja, és megjelent volna egy asztronauta - szó szerint a semmiből.


GRAPHÓ Kortárs Magyar Irodalmi Filmklub – Nádasdy Ádám-est

Magvető Café, október 26., 18:30

A filmklub harmadik alkalommal a méltán elismert Nádasdy Ádám lesz a filmklub vendége, aki a Swing című Fazekas Csaba-filmet hozza magával.


A Szél kapuja

Nemzeti Táncszínház, október 26., 19:00

A Szél kapuja folytatja és tovább bontja a társulat két korábbi előadása, a Cseppkánon és a Raj
kérdésfelvetéseit: Hol keressük gondolatainkat, érzéseinket? Az agyban? A szívben? A sejtjeinkben? Egymásban? Kapcsolataink terében? Cselekedeteinkben? Az előadás mozgásvilágát a Tai Chi Chuan, a Shen Dao Kung Fu és az ezekből építkező természetes gesztusok ötvözete adja.


A Pál utcai fiúk

Vígszínház, október 26., 19:00

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megszólít. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.


Egy piaci nap

Radnóti Színház, október 26., 19:00

Závada Pál valós eseményekből és eredeti dokumentumokból kiindulva írta meg legújabb, Egy piaci nap című regényét, amely az elmúlt évek egyik legfontosabb kortárs irodalmi alkotása volt. A Kossuth-díjas író a magyar történelmi múlt egy sokak számára máig ismeretlen, rendkívül megrázó, brutális eseménysorát vette alapul: a kunmadarasi zsidók elleni pogromokat.


Az apa

Pesti Színház, október 26., 19:00

André mostanában mindent elfelejt, valahogy nem állnak össze a dolgok a fejében. A lakása, a lánya, a bútorok... minden olyan idegennek tűnik. Anne, a lánya próbál neki segíteni, de André ápolása a lehetetlennel határos: az idős férfi mindenkit elmar maga mellől, és lassan teljesen elveszíti a kapcsolatát a valósággal is.


Óbudai Danubia Zenekar, vez., km.: Maxim Rysanov (brácsa)

Zeneakadémia, október 26., 19:30

Ez most válasz a brácsás viccekre: egyrészt tényleg hangszer, másrészt a brácsás is lehet komoly figura. Például karmesterként is lehet kiváló. A kérdés: mennyire modern a „modern”, és mennyire klasszikus a régi? Szvitek és szimfóniák meccselnek háromszáz fényév távolságból.


MAO – Legendás albumok | Herbie Hancock: Takin' Off

BMC - Opus Jazz Club, október 26., 20:00

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben.


Beatz x Poe's az A38 Hajón - Borda Réka, Agócs Márton, Suplicz Márton

A38 Hajó, október 26., 20:00

Az Aurevoir frontembere, a Hoax szerzője és a Slam Poetry Dunaújváros alapítója ragadnak mikrofont október 26-án, csatlakozzatok a fedélzeten!


Marcin Wasilewski Trio feat. Joe Lovano

MOM Kulturális Központ - MOMKult, október 26., 20:00

A Marcin Wasilewski Trio a lengyel jazz egyik legnagyobb sztárja, melyet a nemzetközi kritikusok is évek óta generációjának egyik legkiemelkedőbb és legegyedibb jazz formációjának tartanak. Nem véletlen, hogy olyan zenei nagyságokkal zenéltek együtt, mint Tomasz Stanko, Charles Lloyd, Branford Marsalis, Jan Garbarek, Manu Katche Marcus Miller, vagy Nils Petter Molvaer.