Színház

Az apa

előadás, 2020.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Keserves bohózat.

André mostanában mindent elfelejt, valahogy nem állnak össze a dolgok a fejében. A lakása, a lánya, a bútorok... minden olyan idegennek tűnik. Anne, a lánya próbál neki segíteni, de André ápolása a lehetetlennel határos: az idős férfi mindenkit elmar maga mellől, és lassan teljesen elveszíti a kapcsolatát a valósággal is.

Florian Zeller, a fiatal francia író mély empátiával, szeretettel és sok humorral ábrázolja egy idős férfi küzdelmét a felejtéssel, az Alzheimer-kórral, és azt ahogy eljut a gyermeki öntudatlanság állapotába.

A 2012-ben született darab Párizsban debütált a szerző rendezésében, majd elnyerte a legjobb színműnek járó Moliére-díjat, és azóta több mint 45 országban mutatták be, 2020-ban film is készült belőle Anthony Hopkins főszereplésével.

Nyelvi lektor: Domonkos Eszter

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2020. október 17., Pesti Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

ápr. 11.
  • 19:00
ápr. 20.
  • 19:00

Hozzászólások

10/10
moodpedro@gmail.com 2021 dec. 21. - 01:59:41 10/10
Nekem az év színházi élményét hozta ez az előadás! Sírva nevetős! Valóban nagyon szomorú a vége, de a véghez vezető út - hála Kernnek - nevetéssel van kikövezve. A tobbi színész is remek!
9/10
Rojita 2021 okt. 28. - 18:24:33 9/10
Pesti Színház bemutatója.
Nagyon szomorú darab. Egy öreg ember teljes leépülését követi végig lépésről lépésre.
Mindezt a beteg szemén keresztül láttatja velünk a rendező: személycserék és családtagok, tárgyak bútorok tűnnek el rejtélyesen. Lebegtetik a családon belüli erőszakot is. Az öreg megalázását, olykor bántását is. Mi is a valóság? Mi történik? Mit csak vizionál? Minden lehetséges.
Kern András főszereplése mindig telt házat vonz be. A tőle megszokott könnyedséggel kezeli az öregség kezdeti problémáit és válik egyre tanácstalanabbá, míg eljut saját elveszett kisgyerek énjébe.
Megszoktuk, h Kern általában könnyed, vidámabb darabokban szórakoztatja a közönséget. Most bebizonyította, h tragédiában is helytáll. Szép és nyomasztó előadás volt.