Keddi válogatás

A tegnapi esős nap után remélhetőleg ma a szabadtéri programokon sem fogtok megázni. Szemezgessetek bátran!

Elektromosság, és ami mögötte van - Elektromosság

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), július 20., 12:00

Az előadók megmutatják, mitől lesz veszélyes az elektromos áram, hogyan lehet gigászi feszültséget veszély nélkül megtapasztalni, és miként függ össze az elektromosság és mágnesesség.


Kurátori tárlatvezetés

Kiscelli Múzeum, július 20., 16:00

Az akadémia (körbejárás) című projekt a Magyar Tudományos Akadémia tulajdonában lévő tudományos gyűjtemények szubjektív dokumentációja képek, videók, hangfelvételek, valamint ezeket kísérő szövegek formájában. A képek 2016 vége és 2019 vége között készültek, az alatt az idő alatt, amikor Bicskei Éva (művészettörténész; MTA Művészeti Gyűjtemény) az MTA kutatóhálózatában ― tíz kutatóközpont negyvenegy intézetében és öt nagyobb, független kutatóintézetben, továbbá hat vidéki tudományos bizottságban ― műtárgyfelmérést végzett.


EGYkisKEDD

PaviloN, július 20., 16:00

Ha nem volt elég, vagy még túl messze van a hétvége vagy csak kiülnél lazulni és dzsúzolni barátaiddal akkor ne keress tovább mert ez lesz az ideális spot. Ha szereted a minimált, a micro house-t és a hasonló stílusú zenéket akkor ez a te esemény sorozatod!


Tesco Disco ✘ DayDrinking vol.5. ✘ A38 tetőterasz

A38 Hajó (Tetőterasz)

A város egyik legmenőbb bulisorozata a tetőteraszon, ahol a 80-as évek legslágeresebb zenéitől az indie-án át a modern elektróig bármi felcsendülhet, egy biztos: a tánc hajnalig!


Deeply In Grooves - Bamboleo, Jeffery

A38 Hajó (Orrterasz)

A Jeffery és a Bamboleo duó összefogásából valami egészen új kel életre Budapesten. A Deeply in Grooves a house zene szerelmeseinek igazi menekülés a hétköznapok világából. Az A38 orrteraszán kéthetente szerdán a legfinomabb koktélok mellett a legbombább ütemek várnak titeket.


A fagy birodalma

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), július 20., 17:00

Izgalmas kísérlet bemutató keretében a fagy birodalmába kalauzolnak el benneteket. Látványos jelenségeken keresztül tapasztalhatod meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, és ezeket hogyan lehet megszelídíteni. Megvizsgálhatjátok azt is, miként viselkednek az élő szervezetek ilyen körülmények között.


Cabaret Medrano 20 | Fekete Jenő és a Blues Rockers

Kobuci Kert, július 20., 18:30

A Cabaret Medrano zenekar 2021-ben ünnepli 20 éves fennállását. Az évfordulóra jubileumi best of koncertsorozattal készült a csapat, amelyet először a Kobuci Kertben mutatnak be. Az estét a magyar blueslegenda zenekara, a Fekete Jenő és a Blues Rockers kezdi.


Vámpírok Bálja

Pesti Magyar Színház, július 20., 19:00

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, túl a 200. előadáson, tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.


Frang, Hámori, Várjon...

BMC - Koncertterem, július 20., 19:30

Világsztárok gyakran játszanak slágerdarabokat, a Fesztivál Akadémia Budapest ötödik koncertjén azonban nem ez lesz a helyzet: a világsztárjaink persze meglesznek, az elhangzó művek azonban szinte egytől egyig ritkán hallható csodák.


Szent István Filharmonikusok, vez.: Antal Mátyás, km.: Berecz Mihály (zongora)

Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 20., 20:00

A Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál idén júliusban is hétfőnként és csütörtökönként várja a minőségi szórakozásra vágyókat! A tegnapi eső miatt a Szent István Filharmonikusok koncertje a mai esőnapon lesz megtartva.


Dalműhely Sziámival az A38 Hajón - Dorogi Péter, Baka Rebeka, ATMO

A38 Hajó (Kiállítótér)/Online

A havi rendszerességű Dalműhelyben ötödik alkalommal invitál a színpadra zenészeket, barátokat, társszerzőket Müller Péter Sziámi. Az estet a hajó Youtube-csatornáján élőben követheted.


Zádor & Kováts Duo

Budapest Jazz Club, július 20., 20:30

Az összeszokott duó szerzeményei alapvetően a jazzből táplálkoznak, amelyekben ugyanúgy teret kapnak a megkomponált gondolatok, mint a spontán, már-már szabadzenét idéző instrumentális eszmefuttatások. Az elmúlt időszakuk alatt érlelődött kompozícióikat 2018 őszén rögzítették „Thoughts from the Outskirts" című albumukon, amely jól reprezentálja azt a sajátos atmoszférát, mely alkotói világukat jellemzi.


Elmúlt időkből - Bartók & Folk

Nemzeti Táncszínház, július 20., 20:30

„Most új tervem van: a magyar népdalok legszebbjeit összegyűjtöm és a lehető legjobb zongorakísérettel mintegy a műdal nívójára emelem. Ez arra volna jó, hogy a külföld ilyen gyűjteményből megismerhesse a magyar népzenét…!”


29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Vajdahunyad vára épületegyüttes, július 1-29.

Az öt héten át tartó esemény hétfői és csütörtöki koncertjein többek között olyan művészek és zenekarok lépnek fel idén, mint a Szent István Filharmonikusok, A Budapest Bár, a MÁV Szimfonikus Zenekar, Illényi Katica, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, a Sabbathsong Klezmer Band és a 100 Tagú Cigányzenekar.