Koncert

Cabaret Medrano 20 | Fekete Jenő és a Blues Rockers

Cabaret Medrano előadó
Fekete Jenő előadó
Kobuci Kert
2021. július 20. (kedd) 18:30
Ár: 2000 Ft, elővét: 1500 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

A Cabaret Medrano zenekar 2021-ben ünnepli 20 éves fennállását. Az évfordulóra jubileumi best of koncertsorozattal készült a csapat, amelyet először a Kobuci Kertben mutatnak be. Az estét a magyar blueslegenda zenekara, a Fekete Jenő és a Blues Rockers kezdi.


A Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Dalaikban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a klezmer, a jazz és a sanzonok világa. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek. A csapat filmes-színházas hangulatú koncertjei mindig különleges események: „Bohém világ” című darabjukat 2016-ban a Bábel Sound Fesztiválon mutatták be Szalóki Ági és két színész közreműködésével, 2019-ben pedig a Petőfi Irodalmi Múzeumban debütált az Ady emlékévre készült műsorunk, amit utána országszerte több helyszínen bemutattak.


Fekete Jenő, a magyar bluesélet meghatározó alakja ezúttal új bandával lép színpadra. A ’60-as évek bulis hangulatát idézi meg, emlékezve a júliusban született legendás zenészekre, mint Willie Dixion, Buddy Guy és Mike Bloomfield.