Keddre hangoló

Ez a kedd is eljött. Július utolsó keddje. Keddezzetek kedvetekre e kellemes helyeken!

Könnyűzene rendhagyó módon - Kávészünet zenekar

KMO Művelődési Központ, július 27., 10:00

A rendhagyó énekórák 2021 nyarán folytatódnak.  A sorozat záró programjaként a Kávészünet zenekar lesz a KMO vendége.


Elektromosság, és ami mögötte van - Elektromosság

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), július 27., 12:00

Az előadók megmutatják, mitől lesz veszélyes az elektromos áram, hogyan lehet gigászi feszültséget veszély nélkül megtapasztalni, és miként függ össze az elektromosság és mágnesesség.


Kurátori tárlatvezetés

Kiscelli Múzeum, július 27., 16:00

Július 20-án, kedden 16 órától Bicskei Éva és Hegyi Dóra tart tárlatvezetést az akadémia (körbejárás) című kiállításban.


A fagy birodalma

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), július 27., 17:00

Izgalmas kísérlet bemutató keretében a fagy birodalmába kalauzolnak el benneteket. Látványos jelenségeken keresztül tapasztalhatod meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, és ezeket hogyan lehet megszelídíteni. Megvizsgálhatjátok azt is, miként viselkednek az élő szervezetek ilyen körülmények között.


Truesounds Music Tuesday Madness

A38 Hajó, július 27., 17:00

Minden második kedden 17:00 – 22:00 között Truesounds Music zenei fakultáció! A DJ pultban random sorsolás alapján a Truesounds Music, de előfordulhat, hogy meglepetés vendégek is benéznek majd a buliba.


Kabin Oriental Vibes w/ Artim

Kabin, július 27., 19:00

Naplemente, Kabin, Organic vibes.
Lazulj a Duna-parti naplemente és az organic house zene különleges elegyében, utóbbinak mélységeibe Artim vezet majd el.


Keresztül-kasul

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, július 27., 19:30

A szellemes és romantikus vígjáték egyik megfejtése bizonyosan az: racionális világunkban is
elég lehet másfél óra ahhoz, hogy egy kiszámíthatóan és szokásosan unalmasnak induló
utazás kiszámíthatatlanul és szokatlanul érzelmessé és szenvedélyessé váljon.


Vas István és Szántó Piroska: Mintha járványban történt volna - Árnyjátékok az A38 Hajón

A38 Hajó (Kiállítótér)/ONLINE, július 27., 20:00

Július 27-én Vas István és Szántó Piroska szerelmét, megpróbáltatásokkal teli életét és örökérvényű művészetét idézik fel Ficza István és Huzella Júlia színészek az Árnyjátékok-szériában.


Házassági leckék 2

Centrál Színház - Nagyszínpad, július 27., 20:00

A Házassági leckék középhaladóknak méltán az egyik legnépszerűbb előadásunk: könnyed és frivol komédia a hűtlenségről. Az eredeti előadás alaphelyzetét gondolta újra a szerző, és egy frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt.


Senki se mer egyedül élni

Új Alkotóműhely Egyesült, Kettőspont Színház, július 27., 20:00

Egy történet, ahol az évek egyetlen pillanatba zsúfolódnak. Egyetlen pillanat, ami évekké tágul. Nem tudjuk már többé, kik is vagyunk pontosan, hol vannak a határaink, hol kezdődött az élet. Mi lett szépen megálmodott terveinkkel? Kivé váltunk, kinek a hipnózisában élünk? Mi építettük fel ezt a valóságot, vagy a valóság hozott létre bennünket?


Gina és Fidel - találkozás

Spirit Színház, július 27., 20:00

A mű egy rendkívül érdekes történelmi korszaknak állít emléket. A dráma 1974-ben játszódik Kubában, amikor Gina Lollobrigida – felhagyva a színészettel – Havannába érkezik televíziós interjút készíteni Fidel Castroval. Az újságírás és tévézés az új választott hivatása. Több világhírű személlyel készített a Rai Uno számára anyagot. Kettejük közel tíz napos együttléte meghatározó emlék volt mindkét ember kapcsolatában. Ez nem szerelmi emlék, hanem egy barátság megalapozása, és annak későbbi ápolása.


Révész Richárd Latin Trio

Budapest Jazz Club, július 27., 20:30

A dallamos, friss latin jazzt játszó zenekar a hazai jazzélet ismert művészeinek formációja. Repertoárjuk saját szerzeményekre és az afro-cuban zene egy-egy darabjának feldolgozására épül, amelyet a zongorista és egyben a zenekar névadója, Révész Richárd jegyez.