Készülj szerdára szobakultúrára

A borongó májusi napot a szobából negligálják az események. A reggeli torna után tanulhat majd felnőtt és gyerek is egyaránt, hogy aztán megérdemelt foglalkozásokkal fordítsák termővé a jótékony energiát. A délutánt egyértelműen a zene viszi fel a hátán a parádéhegyre, karonfogva némi színházélménnyel. Nyúljatok el a kanapén, hátha kisüt a nap!

Ébredj velünk! - Suhanj Fitness #maradjotthonchallenge!

május 13. 8:00

A szerdai home office-tesióra a Suhanj Fitness stúdió szuper oktatói segítségével, akik a facebookon élőben jelentkezve instruálnak majd titeket! Indítsátok velük a napot!

 

Papírszínházas mese Mentasárkánnyal - Békakirály és Vashenrik

május 13. 10:00

Közös mesehallgatásra és egy kis hozzá kapcsolódó mozgásos játékra invitálja a gyerekeket Mentasárkány, aki ezúttal a Békakirály és Vashenrik című papírszínházas mesét meséli el a Csimota Könyvkiadótól. Ha szeretnétek csatlakozni a közvetítéshez, akkor ide kattintsatok!

Backstage Home // Tanulj velünk otthonról! - 4. Sajó Dávid: Zenekarok a sajtóban

május 13. 10:00

Online formában folytatódik a Backstage, a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Menedzsment Alprogramjának zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata. A félév végéig szerdánként hétről-hétre a könnyűzenei menedzsmentet érintő témákban tartanak előadást és workshopot hazai szakemberek. Az előadások nyilvános videó formájában kerülnek a Backstage Home Facebook eseményebe hétről-hétre, a hozzájuk kapcsolódó workshopokra pedig minden esetben külön űrlapon lehet majd jelentkezni. A workshop időpontja minden előadást követő kedd délután 16:00.

 

Paprikajancsi kalandjai online

május 13. 10:00, 18:00

Házhoz jön a kolozsvári Puck Bábszínház. Ezen a héten is új előadásokkal jelentkeznek, amelyeket naponta kétszer fognak közvetíteni, 10.00 és 18.00 órától. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján  található.

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

május 13. 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

május 13. 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Alkossunk együtt! - #várkertmatiné

május 13. 11:00

Minden szerdán 11:00 órakor kézműves-foglalkozással várja a gyerekeket a Várkert Bazár virtuális játszótere, a várkertmatiné. Ebben az időszakban a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek az érdeklődők. A foglalkozásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet  majd követni.

 

Kamenyiczki Nóra a karanténban - Korentsy Márta kérdezi

május 13. 16:00

Kamenyiczki Nóra tanácsadó szakpszichológussal 2020. május 13-án 16 órakor Korentsy Márta beszélget a pozitív pszichológiáról és a karanténban töltött időszakban rejlő lehetőségekről is. És persze Nóra könyvajánlója sem maradhat el.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 13. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Az újratervezés művészete | Vendég: Kapás Boglárka

május 13. 17:00

Elhalasztott olimpia, törölt országos bajnokság, hat hét uszoda nélkül, ráadásul egy pozitív koronavírus-teszt. Így teltek az elmúlt hetek az ország egyik legtehetségesebb úszójánál, aki a rengeteg rossz hír ellenére elszántabb, mint valaha. Kapcsolódj be, és készülj fel a jövő kihívásaira!

 

ELszigetELVE - Ingyenes online előadás

május 13. 17:00

Sziget Festival Official régen még a „Kell egy hét együttlét”, az utóbbi időben pedig már a Szabadság Szigete – Island of Freedom szlogennel futott, sőt 2018-tól Love Revolution néven még külön mozgalmat is indított, ami kiállás az évtizedes értékei mellett. Kádár Tamás, a fesztivál főszervezője, egyben a Sziget Zrt. cégvezetője beszél erről (is) ma 17:00-tól.

 

Első Magyar Karantén-Színház - Horváth János Antal – Detour

május 13. 19:00

Két testvért összezár a karantén, úgy, ahogy legutóbb gyerekkorukban voltak összezárva a szülői házban. És megpróbálnak életükben először beszélgetni. Lehet, hogy nem fog sikerülni; lehet, hogy eddig csak azért nem beszélgettek, mert szétválasztotta őket mindaz, amit együtt, mégis nagyon különbözően éltek meg. De megpróbálják. Az is valami.

 

Libri irodalmi díjak 2020 - Díjátadó

május 13. 19:00

Május 13-a mégis a kortárs magyar irodalom ünnepe. Kövessétek egész nap a Libri-t a facebookon és a Libri oldalán , hiszen az esti díjátadó előtt a döntős könyvekből vett részletekkel, felolvasásokkal várnak titeket.

 

Fesztiválakadémia Budapest 2019 - Nyitóhangverseny/II

május 13. 19:30

A pisztráng, Schubert jól ismert, öt tételes zongoraötöse szólal meg ebben a közvetítésben.

 

Karanténestek 44. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 13. 19:45

Mozart, Csajkovszkij, Paganini, Láng István, Donizetti és kalotaszegi muzsika. Ezen szerzők művei lesznek a Fesztiválzenekar művészeinek esti kamarakínálatában.

 

Béla Fleck & Abigail Washburn

május 13. 20:00

A magyar közönségnek érthetően szöget üt a fejébe, miért hívják a világ sokak szerint legjobb bendzsójátékosát éppen Bélának. Természetesen Bartók miatt, akit Béla Fleck szülei felettébb tiszteltek, ő maga mégsem klasszikus zenész lett. Néhány éve egyre többfelé koncertezik a szintén bendzsós Abigail Washburnnel. Kettejük tökéletes egymásra hangoltságának magyarázata, hogy házastársak, s mindketten tisztelői és értői az Appalache-hegység muzsikájának

 

k2 Születésnapi (egyelőre)ONLINE buli

május 13. 20:00

Petya és Bence 2010 májusában tartotta az első olvasópróbáját (Magyar Monoszkóp. Ki látta? Volt vagy négyszer.). Ezért a tízes szám. A társulat pedig befejezi a hatodik évadát és hátha még egyel öregebb is lesz. Ez mindig olyan izgi. Szóval kövessétek az eseményt, majd lesznek infók, mindenféle izgalom, aznap pedig lesz nemulass!

 

Ripoff Raskolnikov Livestream! The Theme: Under The Weather

május 13. 20:30

Ripoff kéthetenként jelentkezik egy tematikus szobakoncerttel. A mostani téma: Under the weather. Fogadjátok szeretettel!

 

A Bence kalandjai a Sárga Fotelben - Livestream koncert

május 13. 21:00

Kéthetenként live koncert egy sárga fotelből, meglepetésekkel. Ma A Bence kalandjait hallhatjuk. 

 

Luca Longobardi [IT] Garden Wonder koncert

május 13. 21:00

A Garden Wonder sorozatban most elektronikus est lesz, amit virtuálisan Luca Longobardi római nappalijából hallhatunk.