Két lemezzel jön Prince!

  • ZSÉ / PORT.hu

Az Art Official Age és a PlectrumElectrum albumokkal az amerikai énekes-dalszerző-instrumentalista újra békességet kötött a Warner Brothers-szel.

Harmincharmadik és harmincnegyedik albumát adja ki Prince Rogers Nelson, sztárnevén Prince. Az ötvenhat éves előadó 1996-ban szakított a Warnerrel, akik első albumát adták ki 1978-ban. A béke olajágát a minneapolis-i megasztár napokban piacra kerülő két lemeze jelenti. Az Art Official Age-en a funky, némi rock, soul és r'n'b zenei világ jelllegzetesen Prince-es összeolvasztására számíthatunk a zenésztől megszokott szexualitással: a dalok a hiphopritmusok, érzelmes balladák és túlfűtött számok egyvelege, melyek közül a Breakfast Can Wait című dalhoz már az év elején táncos-koreográfiás videóklip is készült. A PlectrumElectrum névre keresztelt album keményebb hangzásvilágot képvisel, mely a 3rdEyeGirl nevű projekt cédés megvalósulása: az albumon három énekeshölggyel zenél együtt Prince. Míg egyes számok a funky, a groove és a hiphop között mozognak, addig bizonyos nótákban a metálzenétől sem idegen riffek gazdagítják a stíluskavalkádot. Így a két album meglehetősen különböző: míg az Art Official Age hatalmas arénákhoz való, addig a PlectrumElectrum számai inkább egy kisebb koncerthelyiségben hangzanának jól. 
A Warnerrel történő megállapodás értelmében a kiadó Prince mondhatni teljes életműve fölött rendelkezhet. Ennek egyik kézzel fogható jele lesz az idén újra kiadásra kerülő Purple Rain lemez. A több, mint húszmillió példányban eladott sikerkorong 1984-ben került a piacra, így harmincadik évfordulóját ünneplendő egy újramaszterelt, deluxe kiadású lemezre számíthatunk még az évben.


Prince legutóbb 2011-ben lépett fel hazánkban, ezért nagyon reméljük, hogy a legendás amerikai multitálentum új albumaival egy Budapestet is érintő, világ körüli turnéra készül.