Két Oscar-díjas brit sztár csatlakozott a Trónok harca stábjához

Jim Broadbent és Angela Lansbury is benne lesz a 2017 nyarára ígért 7. évadban.

Az előző héten az Irisért 2002-ben Oscarral jutalmazott Jim Broadbent leigazolását jelentette be az HBO, most pedig egy újabb Oscar-díjas brit színész, Angela Lansbury került be a Trónok harca csapatába. Lansbury 2014-ben kapott életműdíjat az Amerikai Filmakadémiától, amiért 1944 óta számos közönségkedvenc filmben szerepelt a Gene Kelly-féle Három testőrtől kezdve A szépség és a szörnyetegig című kultrajzfilmen át a Gyilkos sorok tévésorozatig.

Jim Broadbentet a fantasy műfaj rajongói a Harry Potter-filmekből ismerhetik: ő alakította Horace Slughorn professzort, Dumbledore régi varázsló barátját.

Azt sajnos egyelőre nem tudni, melyik Trónok harca-szereplőket fogja alakítani a két brit sztár, mivel most már olyan események fognak bekövetkezni a 7. évadban, amiket az eredeti regényfolyam szerzője, a lusta George R. R. Martin valószínűleg még meg sem írt (bár évek óta 2017 tavaszára ígérgeti a hatodik kötetet, a Sárkányok táncát).

Tippek persze vannak Boradbent szerepére:

  • az óvárosi Fellegvár egyik tudós koponyáját, Marwyn mestert fogja alakítani,
  • ő lesz az őrült Aerys király a Bran látomásaiban szereplő David Rintoul helyett,
  • ő lesz Bölcs Jaehaerys király Bran újabb látomásában,
  • vagy esetleg egy metapoén kedvéért ő lesz az a Yandel mester, aki az egyik hivatalos Trónok harca-kézikönyv fiktív szerzője