Kevin Spacey-t kritizálják, amiért egybemossa a szexuális zaklatást és a coming outot

Spacey egy nyilatkozatban kért elnézést áldozatától, amiért zaklatta szexuálisan, és jelentette be, hogy meleg férfiként él.

Mint azt megírtuk, Anthony Rapp megvádolta Kevin Spacey-t, hogy szexuálisan zaklatta, mikor Rapp még csak tizennégy éves volt. A Star Trek színésze azért döntött, úgy, hogy beszél a régen történtekről, mert – mint írta – erőt merített azokból a bátor színésznői kiállásokból, amik kirobbantották a Weinstein-ügyet, és remélhetőleg új korszakot nyitnak a hollywoodi filmiparban.

Anthony Rapp; Forrás: wikipedia

 


Rapp nyilatkozata után pár órával előállt Spacey is, aki a Twitteren leírta: nem emlékszik erre a konkrét esetre – valószínűleg a sok alkohol miatt is - , de elnézést kér Rapptól, és egyben kinyilatkoztatta, hogy meleg férfiként él.


Sokaknak azonban egyáltalán nem tetszik, hogy a színész egy nyilatkozatban összemossa a szexuális zaklatásról szóló magyarázkodást, illetve bocsánat kérést azzal. Hogy coming outolt, vagyis felfedte nemi identitását.


A Twitteren sorra jönnek a véleménynyilvánítások az üggyel kapcsolatban:

„Kevin Spacey most talált fel valamit, ami eddig nem létezett: rossz időpontot a coming outra.”

„Nem Kevin Spacey nyilatkozatára. Nem. Nincs annyi alkohol, ami megbocsáthatóvá vagy megmagyarázhatóvá teszi egy 14 éves gyerek zaklatását.”


„Nem tudom összeadni a két dolgot, hogy Kevin Spacey meleg. Arról a vádról kellene beszélnünk, hogy szexuálisan zaklatott egy gyereket.”


„Nem, nem, nem, nem. Nem választhatod, hogy elbújsz a szivárvány mögé."

"Kevin Spacey nyilatkozata egyenlő azzal, mintha valaki azt mondaná, hogy színvak vagyok, és bocsánatot kérek, hogy halálra rúgtam a kutyádat. A két dolog nem függ össze."


Mások szerint azért is nagyon káros Spacey nyilatkozata, mert ezzel megerősíti azokat a homofób előítéleteket, miszerint a meleg emberek és a szexuális zaklatások kapcsolatban állnak.


„Hogy egy híres ember azzal terelje el magáról a vádakat, hogy kijön egy már régóta húzódó coming outtal, annyira kegyetlen az ő új közössége számára, hogy az már fáj” - írta a Vanity Fair filmkritikusa, Richard Lawson.


„Hogy merészelsz belekeverni bennünket?”

 

via DigitalSpy