Kiszivárgott a Star Wars 8 legfontosabb jelenete?

Az idős Luke egy ősi templomban találkozik a gonosz Snoke vezérrel, és egy igen spoileres beszélgetésbe kezdenek.

Vigyázat, extrém spoilerveszély!!!

Érdekes videó jelent meg nemrég a YouTube-on: egy Csillagok háborúja-rajongó felolvas egy szöveget, ami állítólag a Star Wars 8 forgatókönyvének (vagy esetleg a film regényváltozatának) egyik legütősebbnek szánt fordulata!

Az izgalmas jelentsorban az idős Luke (Mark Hamill) óvakodik be egy baljós és gigantikus ősi templomba, aminek a mélyén maga Az ébredő Erő főgonosza, Snoke vezér ül egy olyan trónszékben, mint amilyen a Császárnak volt. Luke egy lányt keres (talán Rey-t, és a jelenet még a 7. rész előtt játszódik?), Snoke pedig elmondja neki, ki volt a nagyapja, vagyis Anakin igazi apja:

Igen, úgy tűnik, Snoke volt Darth Vader apja, tehát Luke a saját nagyfaterjával beszélget a jelenetben!

Persze ezt az apaságot ne úgy tessék gondolni, ahogy Vader volt Luke és Leia apja, hiszen Lucas konkrétan megírta a Baljós árnyakban, hogy a kis Anakin egyszercsak összegyúródott az Erőben, a tatooine-i rabszolgalány, Shmi Skywalker pedig hirtelen terhes lett! A ma már zárójelbe tett régi kánon szerint Shmi szeplőtelen fogantatása Darth Plagueisnek az ármánykodása volt, aki a midiklorián-manipuláció mestere volt.

Csakhogy a vén Sith lord nem tudta véghezvinni a tervét (egy újjszülött testében túlélni a halált), mivel törtető tanítványa, bizonyos Darth Sidious (azaz Palpatine császár) megölte, hogy aztán ő maga terelgethesse a Sötét Oldal felé a kiválasztottnak hitt Anakin Skywalkert. Ezt félig-meddig Lucas is leírta az amúgy csapnivaló előzménytrilógiában, abban a jelenetben, ahol Anakin és Palpatine egy színházi páholyban beszélgetnek. Plagueis múltja, valamint az Erő-manipuláción alapuló teremtő képessége viszont csak a későbbi regényekben és képregényekben lett részletesen kifejtve. 

snokefovezer.jpg

Csakhogy mivel évek óta terjed az a pletyka, hogy a Disney-féle, új kánon Snoke vezére valójában a régi kánonból átvett Darth Plagueis, nem elvetélt ötlet, hogy Snoke valóban az apja - vagy legalábbis a teremtője - Anakinnak. Így Luke nagyapja, valamint Kylo Ren dédapja is egyúttal. Micsoda brazil szappanoperába illő családi konfliktusok! Arra viszont, hogy a most kiszivárgott jelenet tényleg benne van-e a Star Wars 8-ban, egészen 2017 karácsonyáig kell várni. (via Movieweb)