Kosztümös

Saul Dibb Amanda Foreman regényéből forgatott filmet Georgiana Spencer életéről - a végeredmény hangulatos romantikázós kosztümös mese, amire nem sokáig fogunk emlékezni a moziból kijövet.

Nem találok fogást ezen a filmen. Talán csak néhány kép maradt meg bennem Keira Knightley megkapó tekintetéről, de kábé ennyi. Georgiana Spencert (Keira Knightley) szeretik Diana hercegnővel összehasonlítani, hát ami azt illeti neki se volt könnyű élete. Hozzáment egy elég undok herceghez (Ralph Fiennes), végignézte, hogy az elcsábítja legjobb barátnőjét (Hayley Atwell), eltűrte, hogy egy háztartásban kell élnie a szeretővel, majd gyermekei kedvéért még szerelméről (Dominic Cooper) is lemondott. Nem fenékig tejfel, azt már szent.

Na és? Egyszer meg lehet nézni, van benne egy két szép kép Pados Gyula jóvoltából, elgyönyörködhetünk egy kicsit a díszletekben és kosztümokben is, ha éppen arról van szó, de ennyi. A színészek nagyon korrektek, Ralph Fiennes alakítása talán a legmeggyőzőbb, gazdag színekkel hozza karakterét. De még igazából ezzel sem tudott megfogni a film.