Közösségi oldalas lesz belőlük!

Tudta? A horrorfilmekben leginkább olyan fiatalokat kaszabolnak le, akik valami zárt, sötét helyre menekülnek. Ha fiatal, ne menjen zárt, sötét helyre, csak nézze meg az Antisocialt!

Engem a címmel már megvettek, egy független horror, amit Antisocialnek hívnak, csak szórakoztató lehet, ám van itt egy csavar! A címbéli „social” ugyanis a közösségi médiára is utal, de ne szaladjunk előre. Hősnőnk a csinos egyetemista Samantha, akit valamiért mégis otthagy a pasija, és ezt be is jelenti a The Social Redroom nevű – a Facebookra nagyon erősen emlékeztető - közösségi oldalon, hogy még megalázóbb legyen a dolog. Hősnőnk igyekszik összeszedni magát, kicsekkol az említett oldalról és bulizni indul, hiszen szilveszter este van, amit szűk társaságban fog eltölteni elszigetelve a külvilágtól – legalábbis erre készül. Csakhogy eközben egy világméretű járvány tör ki, ami nagyon gyorsan terjed, így egyetlen esélyük, hogy elbarikádozzák magukat, és a rendelkezésükre álló kommunikációs eszközökkel megpróbálják kideríteni, hogy mi zajlik odakint. De lehet, hogy a bajt pont ezek az eszközök hozzák rájuk.

Cody Calahan, aki filmjeinek nemcsak rendezője és producere, de forgatókönyvírója, vágója és operatőre is szokott lenni, nem rakott le radikálisan új dolgot az asztalra, de a rendelkezésére álló kevés pénzből és eszközből, illetve félig amatőr – legalábbis a főhősnőt, Michelle Mylettet leszámítva a legtöbben kezdőnek tűnnek – színészekkel egy izgalmas és mutatós darabot hozott össze.

Ott ijedünk meg, ahol meg kell ijedni, annak drukkolunk, akiről a készítők elhitetik velünk, hogy drukkolni érdemes, ráadásul itt is akad egy erős, magát mindig feltaláló hősnő - és még egy kicsi, bár nem túl mély társadalmi kommentárt is kapunk a sztorihoz. A kicsi, de okos kanadai horror sikerét jól jelzi, hogy tavaly elkészült a második rész is, de nem illik megnézni a stáblistáját, mert abból kiderülhet, ki élte túl a mostani mészárlást!