Kultúr kanapé

Ha a munka engedi a lazulást, tekerd végig ezt a cikket, hátha találsz benne kedvedre valót!

On-line Mesekuckó Babos Eszterrel

Online, december 8., 10:00, 17:30

Bábos Mesekuckó, az értékes együttlét. Ha csak egy mesét néz gyermeked egy nap, legyen az a bábos mesekuckó. 


Amit tudnod kell a HoME pályázatáról - online beszélgetés

Online, december 8., 11:00

 Az online rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a magyar, osztrák, szerb és spanyol zenei szervezetek együttműködésében megvalósuló, szóbeli történetmondáson alapuló HoME projekt történetébe, tevékenységeibe.


Élőben Japánból Renivel: Manga és Anime

Online, december 8., 12:00

Ebből a videóból többek között az is kiderül, hogy mi a kapcsolat a leghíresebb animék és a sintó vallás között, mit keresnek animeszereplők buddhista templomokban, és milyen helyszíneket érdemes felkeresni, ha jobban elmerülnénk a mangák és animék kulturális hátterében. Klikk!


Maradandó emlékül - Online tárlatvezetés

Online, december 8., 14:30

A ZOOM platformon tartott online vezetés leginkább vetített prezentációra emlékeztet. Nem a kiállítótérből jelentkezik be a múzeum, de a rendelkezésre álló technológia segítségével az élő vezetések igazi közösségi élménnyé válnak.

Bevezetés a neuropedagógiába, online

Online, december 8., 16:30

A képzés résztvevői betekintést kapnak a neuropedagógia elméleti alapjaiba. A képzés elvégzése feltétele a neuropedagógus cím megszerzésének! Itt


Bemutatkozik az oktatási segédanyag a 7nap című regényhez

Online, december 8. 17:30

Folytatódik a két héttel ezelőtti téma, de nő a tét! A bántalmazás természetesen a középiskolás korosztály életében is jelen van. Hogyan? Miben más? Mennyivel lehet súlyosabb? Ki mindenki és mi minden játszhat szerepet abban, hogy valaki bántalmazóvá váljék? Mitől lesz valaki áldozattá? Mi minden történhet 7 nap alatt? Megváltozhat-e alapjaiban a körülöttünk lévő világ, illetve annak értelmezése? Ugrás az eseményhez.

 

Férfiszerep újratöltve

Online, december 8., 18:00

Vajon létezik sikeres férfi, sikeres nő nélkül? Apa-fia kapcsolat erősítése, hogyan?Ezekre és sok más kérdésre is választ kaphattok egy klikkelés után.


Kolibri MobilMesék

Online, december 8., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!


Figyelem és irgalmasság - Iványi Gábor és Liszkai Tamás

Online, december 8., 19:00

Figyelem és irgalmasság. Mindkettőre szükségünk van, különösen most, az összekuszált, bizonytalanságban, bezártságban töltött mindennapokban. Az adventi időszakban két olyan ember eszmecseréjét hallgathatjáőtok meg, akiknek szavai és gondolatai igazi ajándék.


1 színész + egy színész EXTRA | Pepe és Kapa

Online, december 8., 19:00

Ha már azt gondoljuk, hogy szürkébb és ködösebb már nem lehet a világ, akkor jön Kapa meg Pepe és azt mondja, hogy: nézzük csak meg a régi fotókat! Mennyi álmunk volt, mennyi terv, és mi valósult meg belőle?! És még jön a Mikulás is, hogy jó voltál-e idén! Ugye? Jobban tesszük, ha inkább kacagunk egyet magunkon. Scherer és Mucsi. Kapa + Pepe. Most komolyan(?).


Gaál Viktor - A bezártság pszichológiája

Online, december 8., 19:00

Mit hoz ki belőlünk a járványhelyzet? Amikor be vagyunk zárva, milyen pszichés folyamatok törnek felszínre? Itt kiderül.


Klasszikusok D-ben - Kodály Filharmonikusok Debrecen és Somogyi-Tóth Dániel

Online, december 8., 19:30

A Kodály Filharmonikusok és Somogyi-Tóth Dániel koncertje élőben a Kölcsey Központ Nagyterméből. A hangverseny programján csupa fényes, D-dúrban írt klasszikuszenei remeket hallgathatnak meg!


Barokk Femina - Lichter Péter, Nemes Z. Márió

Online, december 8., 20:00

Lichter Péter, Nemes Z. Márió tavaly megjelent versfolyamából, a Barokk Feminából készített 60 perces kísérleti filmet. Az ISBN kiállítóterében december 9. és 23. között installatív formában látható a hungarodadaista adaptáció, mely a kollázsfilmek képi világát vegyíti össze a magyarság sorskérdéseivel. A megnyitó online követhető itt.

 

Móser Ádám - téli minikoncertek

Online, december 8., 20:00

Móser Ádám minden este rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


Kortársak zenei kísérettel - Kemény István / PIM az A38 Hajón

Online, december 8., 20:00

A kortárs program online, az A38 Hajó YouTube-csatornáján követhető december 8-án 20 órakor.
Kemény Istvánt sok egyéb mellett a Magyarország Babérkoszorúja díjjal is jutalmazták, a hagyományos gondolati költészet megidézéséért és megújításáért. Neve megkerülhetetlen a kortárs irodalmi életben, a fiatal költőnemzedék apafigurájaként is számontartják.


Kortárs Táncfesztivál // TRIP WebSzínház

Online, december 8., 20: 00

A TáncKedd keretében kedd esténként különleges táncelőadásokkal várja a közönséget a Szilágyi Dezső térnél állomásozó TRIP Hajó. Decemberben kortárs táncfesztivált rendeznek, a programban résztvevő előadók és társulatok: Pataky Klári Társulat, Góbi Rita Társulat, Gera Anita Társulat és a DanceLab. Klikk



Pataky Klári Társulat: Elfelejti, belebotlik // TáncKedd Vol. 8. //

Online, december 8., 20:00

Eltörik, összeragaszt, szétpattan, újraforraszt.
Generációk folyama, milliárdnyi élet.
Az egyik az enyém.
Elfelejti, belebotlik, elfelejti, belebotlik, elfelejti, belebotlik…
Élet.
Nem verseny.
Online


Örkény István Színház: A lélek legszebb éjszakája

Online, december 8., 20:00

Több mint negyvenöt fok, a levegő tele van finom szemű homokkal. Tizenkét órája megyek a sivatagban dombra fel és dombra le, hogy elérjem a várost, amit mindig megpillantok a dombtetőről. Jó szórakozást!


Táncszínház ON - Kulcsár Noémi Tellabor: SILVER SWAN

Online, december 8., 20:30

A SILVER SWAN egy szerelmét kereső fiatalemberről szól, akinek útja tiltások, árnyak és ismeretlen vágyak labirintusán át vezet. Valami rendre közé és kiválasztottja közé áll – és ami elválasztja őt szerelmétől, az egyszerre félelmetes és csábító. Kulcsár Noémi koreográfus három táncos játékán és egy mai történeten keresztül keresi a kapcsolatot Csajkovszkij A hattyúk tava című klasszikusával.
Itt tudjátok megnézni.


Fülbevaló #02 - AV Composers / MΣO CULPA x Papp Norbert: TIME-LAPSE

Online, december 8., 21:00

Egy világító asztal, egy maréknyi homok, néhány tűpontos kézmozdulat és egy improvizatív hangfolyam. A TIME-LAPSE élő homokanimációs live set alkotóinak egymásra reagáló, egymásba fonódó ritmusai és képkockái a gyorsan tovaillanó pillanatok sorában létező, efemer történetként tárulnak a szemünk elé. Audiovizuális live set