Kultúrsok(k) egy helyen

Vasárnap is színes kínálatból válogathattok. Gyerekprogramok, színházi műsorok, könnyű- és komolyzene és egyéb előadások lesznek terítéken. Jó böngészést!

Bábszínházi világnap - Anima

Online, március 21., 8h

Négy sematikus, fehér bábfigura életre kel, személyiséget kap, majd saját léte okát, az emberek/mozgatókhoz való viszonyát próbálja meg értelmezni. Tud-e egy báb érezni, ha csókolózik? Szerelembe eshet-e egy mozgatóval/emberrel? Mivel kevesebb és több, mint egy élő ember? Ki mozgat és ki írányít valójában? A bábszínész hallgatók ezekre a kérdésekre keresik a választ.

Bábszínházi világnap - 80 nap alatt a Föld körül

Online, március 21., 8h

Phileas Fogg, a minden körülmények között rendíthetetlen nyugalmú angol úriember 1872-ben különös fogadást köt: vagyona felét teszi fel arra, hogy 80 nap alatt megkerüli a Földet. Jules Verne egyik legismertebb és leggyakrabban feldolgozott regényén generációk nőttek fel. Előadásuk segítségével a mai óvodás és kisiskolás korosztály is bejárhatja Mr. Fogg-gal az utat.

Papírszínház Mesevasárnap - A soknevű macska

Online, március 21., 10h

Azt szokták mondani, egy macskának kilenc élete van. De vajon hány neve lehet? Egy esős napon névtelen kismacska menekül be egy belvárosi bérházba. A lakók pedig – ki-ki a maga módján - befogadják őt, gondoskodnak róla, sőt, még nevet is adnak neki! Hogy kitől milyen nevet kap? Gyere, és hallgasd meg, majd ő elmeséli!

Rovarok bolygója - Dr. Szappanos Albert előadása

Online, március 21., 10h

Az idei tavaszi rovarbörze ugyan elmarad, de a rovarokat ez nem tartja vissza attól, hogy bemutassák, milyen szürke is lenne a Föld nélkülük. Ebben lesz segítségükre Dr. Szappanos Albert, aki bemutatja ezt a csodálatos és sokszínű világot.

Batyu Színház, Holdvilág Kamaraszínház: Cseresznyevirág

Online, március 21., 10h

Mi lesz, ha az ecset megpördül az ujjaink között? A papírt elhagyva életre kel minden, amire gondolunk. A mesében így lesz a dacos flamingó zöld színü, és így kap pettyeket a párducmacskusz kölyök és így találkozhat Cseresznyevirág királylány a bátor Bodzavirág királyfival.

Budaörsi Latinovits Színház: A négyszögletű kerek erdő

Online, március 21., 11h

A gyerekkönyveket általában felnőttek írják. Egyrészt jól van ez így: ha gyerekek írnák, tele lennének mindenféle képtelenséggel, nem győznénk kapkodni a fejünket, ahogy olvassuk őket, ráadásul alighanem a helyesírás is okozna némi sopánkodnivalót, nem is beszélve – ó, borzalom! – a külalakról. Arról pedig, hogy mit mívelnének a büdös kölkei minden gyerekkönyvek legfontosabbik részével, a tanulsággal, jobb nem is beszélni. Az előadást jegyvásárlást követően nézhetitek meg. 

Kis kezek – nagy mesterek – Online közvetítés

Online, március 21., 11h

A vasárnapi ebéd előtt hallgassátok a Kis kezek - nagy mesterek című előadást a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában, Gyüdi Sándor vezényletével és Lukácsházi Győző moderálásával. A koncerten közreműködnek a Király-König Péter Zeneiskola növendékei, Cseh Julianna, Haluska Lara, Harmath Kornélia, Kollár Villő, Patkós Maja és Molnár Fanni Regina.

Spirit Színház: Tóték

Online, március 21., 15h

Egy idilli hegyi faluban, Mátraszentannán a Tót családhoz egy nap az orosz fronton harcoló fiuk parancsnoka érkezik. A harctéri időszak az őrnagy idegzetét súlyosan roncsolta, ezért Tótéknál szeretné tölteni a szabadságát. Hogy az idő ne teljen haszontalanul, közös dobozolásra kényszeríti a családot. A Spirit Színház előadása felvételről a Csili Facebook-oldalán ingyenesen. 

Fedák Online - Volt egyszer egy... TÁNCDALFESZTIVÁL

Online, március 21., 15h

Az új műsoruk dalai a magyar táncdalfesztiválok révén lettek igazi slágerek. Együtt felidézhetik azokat az időket, amikor a televíziók képernyői előtt egy ország izgulta végig az egyes adásokat, és amikor az Illés, az Omega, Koncz Zsuzsa, Szécsi Pál, Kovács Kati, Zalatnay Sarolta és még sokan mások elindultak a siker felé vezető úton.

A házibuli folytatódik - Móser Ádámmal

Online, március 21., 17h

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít. 

Kolibri MobilMesék

Online, március 21., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Szkéné Színház: Amit akartok (Vízkereszt)

Online, március 21., 18h

A Vízkereszt, vagy amit akartok a shakespeare-i komédiák sorában az utolsó felszabadult és vidám darab, gyűjteménye, szintézise mindannak, amit Shakespeare korábbi vígjátékaiban kipróbált és sikerre vitt.

Bach Összes - Langer Ágnes (hegedű), Fülei Balázs (zongora)

Online, március 21., 18h

A járványügyi rendelkezések értelmében a koncertet élőben, KIZÁRÓLAG online közvetítik a Bartók Emlékház Facebook oldalán.

És összecsendülnek-pendülnek a hangok - Takáts Zsuzsanna zongoraestje

Online, március 21., 18h

„Provokált tradíciók” sorozat. A koncert a FUGA honlapjánYoutube csatornáján és a Facebookon lesznek online megtekinthetők.

Matrjoska fesztivál - Ráskó Eszter önálló estje

Online, március 21., 19h

Ráskó Eszter humorista, hogy stílszerűek legyünk: gátakat szakított át azzal, hogy Matrjoska című terhes vlogjában saját terhességéről egészen másképpen beszél, mint az emberek általában. Komolyan, viccesen, őszintén, lazán, kertelés nélkül.

Az élet receptje – exobolygók a lakhatósági zónában

Online, március 21., 19h

Sorozatuk második évadát egy rendkívül izgalmas témával nyitják! 1. rész: Az élet receptje – exobolygók a lakhatósági zónában. Aki a nézőket kalauzolja : Boldog Ádám. 

Amparanoia online lemezbemutató

Online, március 21., 19h

Amparo Sanchez zenekara , az Amparanoia online koncerten mutatja be a Himnopsis Colectiva című új albumát. Jegyet itt vehetsz.

Esszenciák - A Studio 5 szerzői estje

Online, március 21., 19.30h

A STUDIO 5 évről évre megrendezett, tematikus Solti termi koncertjeit mindig egy cél szervezi: az, hogy a nagyközönség és a kortárs zene között a lehető legtermészetesebb viszony jöjjön létre. E cél elérésének eszközéül most a magyar népzene legősibb formáját, a népdalt választották, amely népi és emberi érzelmeket, gondolatokat testesít meg és fejez ki.

Madách Színház: Jövőre, veled, ugyanitt

Online, március 21., 20h

A darab több mint 1400 előadást ért meg a Broadwayn, a világ több országában is bemutatták. A történet szereplői Doris és George, akik ugyan mással élnek házasságban, mégis minden évben egy napot egymással töltenek, az évek során pedig a kaland mély emberi kapcsolattá válik.

Örkény István Színház: Zűrzavar 2045

Online, március 21., 20h

2045-ben az Újorosz Birodalomban dúl az ellenállás. Elégedetlen emberek tízezrei fognak össze, hogy véget vessenek a féldiktatórikus, elnyomó vezetésnek. Vágyaik sokfélék, szövetségük ingatag, de indulatuk közös, ezért ijesztő. Egyetlen kormányzóság akad csak, ahol rend van és nyugalom, egy félreeső kis tartomány: Vengrija, azaz Magyarország. Az előadást jegyvásárlást követően nézhetitek meg. 

Reason - Return of The Creators

Online, március 21., 20h

Most a második, 2020-ban megjelent, brutálisan jól összerakott The Divine Rest című album lesz főleg terítéken. Ha jó metalzenére vágysz, ne hagyd ki ezt a koncertet!