Leállt a Twitter, megindult a panaszáradat

Elon Musk csak annyit reagált, hogy neki működik.

A Downdetector jelentése szerint több mint 10 ezren nem tudtak hozzáférni fiókjukhoz szerdán az Egyesült Államokban és a világ más részein, ami miatt a #TwitterDown hashtag elkezdett terjedni.

Mivel a közösségi oldal hivatalosan nem reagált a hírre, ezért többen egyenesen Elon Muskot vonták kérdőre a platformon, mire a Twitter tulajdonosa csak annyit reagált, hogy neki működik az oldal.

Mint ismeretes, Musk a Twitter dolgozóinak nagyjából a felét bocsátotta el a felvásárlás után, majd a home office eltörlése és a minimum heti 40 órás munkarend bevezetése után sokan önként távoztak. Így aztán most sokan arról tweeteltek, hogy a leállás bizonyára összefüggésben van a munkaerőhiánnyal.

Sarah Reese Jones, a PoliticusUSA munkatársa például képernyőfotókat osztott meg a kapott hibaüzenetekről, hozzátéve szarkasztikusan, hogy

Minden rendben van. Senkinek sem volt szüksége azokra a mérnökökre."

Humorral próbálta elütni a frusztrációját az NHL-ben szereplő Anaheim Ducks jégkorongcsapat hivatalos fiókja is, a következő bejegyzéssel:

40 perc a meccs kezdéséig, és mi kétségbeesetten próbálunk emlékezni a Myspace-fiókunk jelszavára".

Thomas Cunningham, aki korábban a Live PD című rendőrös reality producereként dolgozott, a bejegyzésében Musknak arra a sokat vitatott tervére utalt, miszerint a felhasználóknak díjat kell majd fizetniük a platformért. Azt írta:

Kijelentkeztem a Twitterről a laptopomon, és most nem tudok visszalépni. Fizetnem kéne ezért a silány vonatszerencsétlenségért?"

via: THR