Lehúzza a rolót a Twitter?

Az új tulaj, Elon Musk ámokfutásának köszönhetően alig maradtak alkalmazottak a cégnél.

A világ leggazdagabb embere október végén vette át hivatalosan a Twittert, a felsővezetőket azonnal kirúgta, majd a cég 7500 fős személyzetének több mint felét is elbocsátotta. Nem telik el nap úgy, hogy ne lépne ki valaki önként Musk vezetési stílusa miatt, csütörtökön pedig újabb kulcsfontosságú alkalmazottak mondtak fel.

A The Verge információi szerint több száz Twitter-dolgozó lépett ki, még a 17 órai határidő előtt. A milliárdos ugyanis ultimátumot adott a megmaradt alkalmazottaknak, hogy kötelezzék el magukat a "Twitter 2.0" mellett, amely hosszabb munkaidőt jelentene számukra. A munkatársaknak egy online űrlapon kellett jelezniük, hogy benne vannak-e a projektben, és a jelek szerint sokan inkább a nemet ikszelték be. A The Verge beszámolója szerint számos kulcsfontosságú mérnök távozott, többek között a Twitter alapvető rendszerkönyvtárait karbantartó csapat is elhagyta a céget.

A Fortune újságírójának becslése szerint, ha a hírek igazak, és a megmaradt munkatársak 75 százaléka csütörtökön távozott a Twitterről, akkor a teljes létszám 88 százalékkal csökkent, mióta Musk átvette a céget. Az a 25 százalék pedig, aki maradt, valószínűleg munkavállalási vízummal rendelkezik, és így nehezebben találna új állást.

A dráma tegnap valós időben játszódott le a platformon, és a top trending kifejezések közül több is az oldal feltételezett megszűnésével volt kapcsolatos. A #RIPTwitter, a #GoodbyeTwitter és a többi hasonló hashtag mellett a felhasználók természetesen viccesnek szánt mémekkel is reagáltak az eseményekre.

Via: THR