Lélegzetelállító lett az Assassin's Creed új előzetese

Michael Fassbender tornyokon ugrál, Jeremy Irons szigorúan néz az év legjobban várt kosztümös filmjében.

Vadonatúj előzetes jött ki az idén decemberben mozikba kerülő Assassin's Creed mozifilmhez, amiben most már végre Jeremy Irons is karaktere is nagyobb szerepet kapott. Íme:

A film történetét mostanra valószínűleg már mindenki ismeri: egy halálra ítélt, Callum nevű fickót (Michael Fassbender) feltámasztja egy titokzatos szervezet, az Abstrego, hogy hozzáférhessenek az emlékeihez. A férfi őse, Aguilar de Nerha ugyanis a spanyol inkvizíció rémuralma idején egy titkos orgyilkos szekta tagjaként harcolt a világuralomra törő Templomosok ellen, a két szervezet árnyékháborúja pedig a XXI. században is folytatódik.

A film a Ubisoft 2007 óta folyamatosan megjelenő Assassin's Creed videojátékain alapul. Ezekben a játékosok egy Desmond Miles nevű karakter agyán keresztül élhették újra a főhős orgyilkos felmenőinek emlékeit, és bejárhatták a középkori Jeruzsálemet, a reneszánsz Itáliát, az amerikai függetlenségi háború korát, a karibi kalózvilágot, a forradalmi Párizst és a viktoriánus Angliát. A mozifilm lényegében ennek a játéksorozatnak a gigantikus reklámvideója - reméljük, nem lesz olyan felemás a végeredmény, mint a Warcraftnál.

A film további szereplői: Jeremy Irons, Marion Cotillard, Ariane Labed, Brendan Gleeson és Brian Gleeson (utóbbi kettő a Star Wars 7-ben látott Domhnall Gleeson apja illetve testvére). A rendező Justin Kurzel, aki Fassbenderrel és Cotillarddal legutóbb egy nagyon ütős Macbeth-adaptációt hozott össze.